Starta egen transportfirma

Starta egen transportfirma

Det gäller att vara innovativ om man ska klara sig ekonomiskt. Rätt vad det är kan man förlora jobbet som man trodde var stabilt eller så kan det vara andra faktorer som gör att man förlorar sin inkomstkälla. Att anpassa sig och förnya sig till situationen gör att man har lättare för att skaffa sig en ny inkomst.

Starta eget – ett sätt att klara av sin ekonomi

Ibland måste man förlita sig på sig själv för att kunna klara sig, speciellt när det kommer till sin försörjning. En uppsägning eller sjukskrivning kan göra att man inte längre kan eller vill fortsätta med sitt arbete. Det är inte heller säkert att de jobben som man är utbildad till och/eller som man kan ta av andra skäl finns tillgängliga på marknaden när man behöver dem. Då kan det vara bra att ha förmågan att driva igång något själv. Många drömmer om att starta eget, inte minst för frihetskänslan och det egna ansvaret. Man slipper helt enkelt förlita sig på någon annan och att dansa efter någon annans pipa.

Vad ska man starta?

Beroende på vad man är kapabel att jobba med finns det olika alternativ att välja mellan när man ska starta en egen firma. Men det positiva är att man kan göra något riktigt bra av det man har. Om man har B-körkort kan man starta en egen transportfirma med lätt lastbil. Man kan transportera alltifrån bohag till mat. Då räcker det att köpa en eller flera transportbilar för att kunna starta igång verksamheten, samt lite marknadsföring. Men bara fantasin sätter gränser. En transportbil kan användas till mycket, vilket gör att man kommer långt med att bara erbjuda sig att spontant köra saker åt folk.

Har du talanger, intressen eller tillgångar av andra slag som kan användas i en verksamhet? Kanske älskar du att göra någon annans naglar, att städa eller att ge massage? Det finns inget rätt eller fel när det kommer till att starta en egen firma, men det kan vara bra att vara realistisk. Undvik att köpa saker till din firma som kan äventyra din ekonomi. Det finns alltid något man kan köpa och som skulle få firman att bli mer exklusiv eller bättre på andra sätt, men vänta med det tills du har fått igång verksamheten och får en inkomst ifrån den.

dante