Allt du behöver till hemmakontoret

Allt du behöver till hemmakontoret

Behöver din kontorshörna hemma en liten uppfräschning? Vi har mängder av tips på hur du gör ditt hemmakontor både mysigt, ergonomiskt och såklart även med en professionell touch för alla videomöten.

Matchande förvaring till skrivbordet

Är du en av de som lätt får det lite för stökigt på skrivbordet och har svårt att hålla allting organiserat? Det är inte dig det är fel på, du har bara inte rätt produkter för att det ska bli roligt och enkelt att hålla det organiserat.

Det finns så otroligt mycket kreativt och praktiskt kontorsmaterial som är perfekt lämpat till hemmakontoret och som verkligen kommer att underlätta ditt arbetsliv. Smidiga dokumenthållare eller små byråer med matchande pennställ och skrivbordsorganisatörer finns i storlekar, färger och mönster som garanterat kommer att passa din övriga inredning. Med dessa på skrivbordet får man undan allt småplock samtidigt som det alltid är lättillgängligt.

De digitala produkterna du inte visste att du behöver

Det finns många tillbehör som underlättar arbetslivet som man själv inte inser att man behöver innan man vet att de existerar. Bordsfläktar, extra laptop-belysning, dokumentförstörare och smidiga usb-skrivare i pocketformat är bara några av dessa tillbehör som vi nu inte förstår hur vi någonsin kunnat klara oss utan. Vilka digitala gadgets kommer att bli dina livslånga följeslagare?

Ergonomiska produkter och viktiga pauser

Oavsett hur ung, gammal, frisk eller stark du är så är det viktigt att tänka på ergonomin när du arbetar. Många tror att det endast är de som har fysiskt tunga jobb som riskerar att slita ut kroppen, men faktum är att de som arbetar på kontor och sitter framför ett skrivbord hela dagen löper minst lika stor risk att skada sig.

För att undvika de vanligaste skadorna såsom musarm och ryggproblem är det viktigt att sitta bekvämt och röra på sig med jämna mellanrum. En bra kontorsstol och ett skrivbord anpassat för att sitta och arbeta länge vid, gärna höj- och sänkbart, är de två grundpelarna man behöver. Till det kan man köpa till någon form av fotstöd, handledsstöd och en stor yogaboll att byta ut stolen mot ett par timmar varje dag. Detta förebygger och läker skador samt ger extra träning och aktivering till viktiga muskler, vilket behövs för att hålla sig frisk.

Sist men inte minst bör man minst fem minuter under varje arbetstimme göra enklare stretchövningar för axlar, armar, bål och rygg. Vi rekommenderar att du skriver ut en enkel lista på vanliga övningar och har bredvid skrivbordet som en påminnelse och enkel mall att följa.

dante