Så sparar du pengar som pensionär

Så sparar du pengar som pensionär

Att vara vaksam med sin ekonomi är något som många äldre kan känna igen sig i. Därför har vi i det här inlägget samlat några tips på hur du som pensionär kan ha ett mer ekonomiskt tänk som i slutändan gynnar din ekonomi.

Rabatter och erbjudanden

De allra flesta butikerna brukar ha erbjudanden och rabatter till sina stamkunder. Dessa butiker är det bra att hålla koll på. När du handlar saker till ett billigare pris har du möjlighet att spara pengar till annat. Förutom att du kan få erbjudanden från dina lokala butiker så finns även Hej senior. På https://hejsenior.se/ får du massor med olika erbjudanden och det är dessutom gratis att bli medlem. De har rabatter på allt möjligt. Allt ifrån mobilabonnemang till blommor till apoteket.

Budget

För att hålla reda på din ekonomi är det bra att göra en budget. När du gör en budget ser du först över inom vilka områden dina pengar går till. Nästa steg är att överväga inom vilka områden du kan spara pengar. Därefter bestämmer du hur mycket pengar du får lägga inom varje område i månaden. På så sätt får du en bra överblick på din ekonomi som gör det möjligt för dig att kunna spara de pengar du har över. Om du är osäker på hur du bäst förvaltar dina pengar kan du rådfråga banken som gärna hjälper dig med det.

Spara pengar

Alla har inte pengar över efter att pensionen har kommit in och räkningarna har betalats. Men efter att du gjort upp en budget och ser att du faktiskt har möjlighet att spara pengar kan du lägga undan dem till annat. Om du inte redan har ett sparkonto sedan innan är det en bra idé att öppna ett.

Spara inför pensionen

Du kanske inte ens har gått i pension ännu. Oavsett hur lång tid du har kvar till din pension så är det en bra idé att börja spara. Många rekommenderar att man sparar omkring 10 % av sin lön till pensionen.

Handla utanför säsong

Ett annat knep som är vanligt bland småbarnsföräldrar är att handla kläder utanför säsong. Det är något som alla kan göra oavsett ålder. Om du till exempel är i behov av en ny vinterjacka ska du passa på att köpa en ny vinterjacka efter att vintersäsongen är slut. Då brukar många butiker rea ut sina vinterkläder. Om du under vintern hittar din drömjacka kan du ha is i magen och slå till när vintern är slut för att få den till ett nedsatt pris. På så sätt kan du spara pengar till annat.

dante