Bygga om eller renovera

Bygga om eller renovera

Egentligen är det rätt skönt att inte behöva flytta. Både bostad och omgivning känns trivsamma och sedan känner man ju grannarna och är hemtam i butiker och eventuellt köpcentrum. Men även om allt annat är fint och bra så kan ändå bostaden behöva fräschas upp på ena eller andra sättet efter många års dagligt slitage. Ganska länge kan det räcka med nya gardiner eller en ny soffa, men till sist så blir det ändå oundvikligt. Köket är inte lika fräscht som det en gång var och i badrummet finns det rostfläckar under kranen. Då är det dags att göra något åt det.

Ta in offerter

Börja med att begära in offerter från olika byggföretag. Dra nytta av deras erfarenhet också, utgå inte alltid från att dina egna tankar kring vad som kan göras är de allra bästa. Erfarna byggbolag kan komma med oväntade och ännu bättre lösningar. En vägg kan flyttas för att göra köket rymligare och kanske kan badrummet disponeras om för att bli mer praktiskt. Klicka in på Built.se så kan du snabbt och lätt hitta olika företag att kontakta.

Certifikat och rätt kompetens

När du fått in offerter från några olika företag är det dags att jämföra deras olika erbjudanden. Tänk på att även kontrollera vilken kompetens de har så slipper du obehagliga överraskningar. När det gäller våtrum är det till exempel jätteviktigt att den som utför jobbet också har våtrumscertifikat. Vattenskador kan bli oerhört kostsamma och om jobbet är utfört av någon obehörig blir försäkringsbolagen minst sagt kinkiga. Våtrumsrenovering är alltid viktigt att vara noggrann med. Ofta behövs även elektriska installationer och även de måste naturligtvis göras på ett fackmannamässigt sätt. Så välj med omsorg så du får kvalitet. Alla seriösa företag erbjuder också möjlighet till ROT-avdrag om du har rätt till det.

Nytt och fräscht i köket

Köket är nog hemmets viktigaste rum. Här lagas det mat och här umgås det alla veckans dagar. Slitaget blir såklart stort. Lådor och luckor behöver kanske bytas ut eller lackas om, men fundera även på om det kanske är läge att satsa fullt ut på ett nytt kök. Nya köksskåp med modern inredning ger helt andra möjligheter till praktisk förvaring. Den gamla spisen kan bytas ut mot spishäll och ugnen kan byggas in på behaglig höjd. Det finns verkligen mycket som kan göra att det gamla köket känns helt nytt. Förutom att du får det fräscht och lättanvänt ökar förstås värdet på din bostad också och det är pengar du får igen om du en gång i framtiden ändå bestämmer dig för att flytta.

dante