Bättre vanor – mer tid!

Bättre vanor – mer tid!

Tid är pengar! Vi har alla 24 timmar per dygn, men det är inte alltid som vi använder tiden på bästa sätt. Du ska nu får tips på hur du genom att förändra dina vanor kan få mer tid – och liv!

[IMAGE=fpJg2cdKUvEo.jpg]

Planera

[IMAGE=cFVm4CbMS1jx.jpg]

Det första som du behöver göra är att börja planera ditt liv med göra-listor. Det bästa är att ha en lista för varje dag, vecka och månad och sedan skriva in tre tydliga uppgifter som ska bli utförda – varje dag, vecka och månad. Genom att planera din tid kommer du att få nödvändiga saker gjorda. Och att ha en lista och sedan få stryka de uppgifter som du är färdig med, är också mycket tillfredställande!

Tänk över din tid

På samma sätt som du behöver göra en budget för att ha en bra ekonomi, kan du behöva göra en slags tidsbudget för att använda din tid rätt. Det handlar inte om att kunna fylla varje minut, det skapar bara stress, däremot att använda tiden väl. Då får du tid till det som du verkligen vill. Om du inte tycker om att städa och märker att det tar tid – både att städa, men också att sitta i soffan och inte vilja städa – bör du lösa det på ett mer tidseffektivt sätt. Ett tips är att anlita Qleano för hemstädning och flyttstädning i Kristianstad – en städfirma som har allt som du behöver! Gå igenom ditt vardagsliv och se över vilka tidsbovar du har: kan du pendla smartare, storhandla när det är färre folk i affären? Många bäckar små som man säger – det kan visa sig att du kan få mer tid för familj och fritidsintressen om du tänker igenom hur du använder din tid.

Dela upp uppgifterna

Om du har en stor och jobbig uppgift framför dig kan det vara lättare att dela upp den i mindre delar. Om du ska måla om hela huset kan det kännas som en börda som ligger över dig i flera veckor. Om du istället beslutar dig för att måla en del av huset under en vecka under semestern och sedan tar nästa del ett år senare, så får du både ett ommålat hus och semester – utan stress. Även mindre uppgifter, som att vika tvätt eller städa bilen, kan du också göra om till mindre delmoment. Om du har ett arbete som du verkligen inte vill göra, kan du besluta dig för att göra ett delmoment varje dag, istället för att på en gång.

30 minuter

Ett enkelt sätt att lura sig själv att börja jobba med en svårare, eller tråkigare, uppgift är att sätta timern på mellan 10-30 minuter. Besluta dig för att jobba under hela tiden och om du inte vill fortsätta när klockan ringer så får du sluta. Det som ofta händer är att när du väl börjat arbeta fortsätter du av bara farten.

dante