3 tips på hur du kan hjälpa din tonåring i skolan

3 tips på hur du kan hjälpa din tonåring i skolan

Som förälder vill du ditt barns bästa, samtidigt som föräldraskapet är en enorm utmaning. Världens svåraste jobb. Särskilt när du har en tonåring som både vill stå på egna ben, samtidigt som den behöver dig. Under tonåren ska de först fixa högstadiet och sedan gymnasiet. Här kommer tre tips på hur du kan hjälpa din tonåring i skolan.

Världens viktigaste jobb

Du har världens viktigaste jobb och vare sig ditt barn är 5, 15 eller 25 år, så kommer de alltid att behöva dig, bara på olika sätt. Det som gör just tonårstiden så speciell är att de behöver mycket stöd, uppmuntran och vägledning, samtidigt som de börjar ta de första stegen mot att faktiskt bli lite vuxna. Det är viktigt att du är lyhörd och hör dig för hur det går i skolan, utan att tränga dig på. Ge tid och uppmärksamhet och gör saker tillsammans, så blir det lättare för dig att ta reda på hur det står till med vänner och livet. Hur mycket hjälp ditt barn behöver med läxorna är mycket individuellt. Olika barn har olika begåvningar och inlärningsstilar, så jämför inte dina barn med varandra. Ett D på matteprovet kan vara en seger för en 14-åring, medan ett B är ett misslyckande (suttit framför Youtube halva natten) för en annan.

1# Läxhjälp

Ett smart sätt att både få din tonåring att göra läxorna och verkligen lära sig något är genom läxhjälp online. Det som skiljer riktig läxhjälp online mot att du försöker hjälpa till är två saker: din tonåring får hjälp av unga sköna personer som den kan se upp till och läxhjälpare kan verkligen ämnet. Du hittar din läxhjälp hos Studybuddy som erbjuder läxhjälp i alla ämnen, från engelska och mattehjälp till franska och geografi, både för högstadiet och gymnasiet.

2# Meningsfull fritid

Det visar sig faktiskt att de smartaste studenterna inte bara sitter och pluggar, utan också gör saker på sin fritid. Uppmuntra dina barn att spela ett instrument, hålla på med en sport eller något annat kreativt.

3# Sömn och mobilen

Tonåringar behöver mycket sömn. En god natts sömn är viktigare inför ett prov än att de faktiskt har pluggat massor. Redan när barnen är mindre bör ni ta för vana att mobil och surfplattor inte får följa med i sängen. Var ett gott exempel själv. Var också närvarande i dina barns “internetliv”.

dante