Guld i mat

Guld i mat

Jag tänkte helt enkelt bara skriva ett inlägg om en fråga som slog mig. Förhoppningsvis är ni fler som funderat över samma sak. Det handlar helt enkelt om guld som används i matlagning. Vad är grejen med det? Går guld att äta? Är det inte slöseri med en av de ädlaste metallerna vi känner till?

Om du vill ha råd att äta guld behöver du ha ett jobb. Nu kanske du invänder att guldätande inte är den bästa målsättningen med ett jobb. Det är upp till var och en säger jag. Hur som helst. The Place är en jobbförmedling specifikt inriktat mot dig som vill Jobba hemifrån. Där annonserar arbetsgivare som erbjuder både heltids- och deltidsjobb. Både du som frilansar och du som är ute efter en fast anställning kan säkerligen hitta någonting i utbudet.

Ja, guld går att äta. I alla fall så länge det handlar om guld på minst 23-24 karat. Du kan, och ska, inte smälta ner dina guldringar för dekorera maten till fredagsmyset. Skälet till det är att guldet i dina smycken med största sannolikhet spätts ut med metaller som är farliga att äta. Vad som gör att guld går att äta är att det är en metall som är kemiskt inaktiv. Det betyder att den inte förändras när den går genom ditt matsmältningssystem. Guldet passerar helt enkelt genom din kropp utan att tas upp av blodet. Vart det hamnar sedan vet du. De enda fallen där guld kan påverka dig är om du skulle råka vara överkänslig mot metaller, men det handlar i värsta fall om utslag.

Det finns med andra ord inget skäl till att äta guld mer än rent dekorativa. Om det är slöseri? Det är upp till var och en, säger jag.

dante