Last visit was: less than a minute ago
It is currently 24 Sep 2018, 23:07
 [ 21 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next
Stekarens & Lobbanets Julkalender 2013 
Author Message
User avatar

Joined: 26 Oct 2009, 14:56
Posts: 1879
Location: Sverige
Post Stekarens & Lobbanets Julkalender 2013
1 December
Första advent och första december är här (artikeln blev något försenad), och med detta även årets julkalender signerad Stekaren och Lobbanet tillbaka. Först ut i årets upplaga är inte mindre än Lobbanet själv, eller Kapten Klitoris som han numera kallar sig. Häng med i artikelserien ända fram till julafton för att lära känna 24 av de mest kända och framgångsrika ansiktena i eSverige idag.

Image

1. Vem är Kapten Klitoris?
Kapten Klitoris är en spelare som utnyttjar spelets alla funktioner och regler till fullo, och lite utöver det. Jag gillar även att hitta på dumheter mot mina kära meningsmotståndare. Utöver det har jag spelat sedan 09 konstant med undantag för ett kort break på ett halvår.

2. Berätta något om dig som inte många vet
Trots att många ogillar mig för mitt sett att spela så finns det även de som tycker raka motsatsen. Jag är grym på att rigga val och har avstyrt alla PTO-hot mot eSverige sedan ett par år tillbaka. Det går lite i omgångar sånt där och det finns alltid svenskar som tycker det är trevligt att lite utlänningar dyker upp alternativt vill plocka PK-poäng. Men som alltid går vi segrande ut den striden, vem kan besegra ett gäng troll om inte ärketrollet själv?

Jag brukade även städa upp efter diverse presidenter därav min roll i Regeringen som vaktmästare. Var det nåt som gick snett så lades korten på bordet i den ordning så att det såg ut som att jag bar ansvaret och oppositionen kunde avreagera sig på mig. Inte mig emot.

Jag har varit partiledare för FBS, FRONT och Nationalgardet, alla gånger när partierna har varit rankade etta. Utöver det har jag även varit partiledare i MSAP och Imperialistisk Diktatur.

3. Vad är ditt bästa/sämsta minne med eRepublik?
Har inget bästa minne direkt, men något som jag i efterhand ser som en stor seger är hur vi från början kallades troll. Trollen tog upp kampen och startade egna partier, partierna växte och till slut kom dagen när vi inte längre var opposition utan äntligen kom till makten. Sammansvetsade själar satt inne i märka irc-kanaler och jobbade för att få till ett bätre eSverige och ett tag var sammanhållningen så stark att man nästan fick piskrapp om man inte skrev hejdå på irc innan man gick och la sig och fick ett godnatt från de närvarande.

En annan riktigt rolig grej var när jag skapade Swedish Troll Platoon och samlade ihop landets vilsna själar och skulle ta över Danmark och göra det till Trollmark. Problemet var att Sverige råkade sitta på Danmarks alla regioner men vi startade ett RW i Nordjylland och segrade. Styrande Regering låtsades som att det regnade och var mer eller mindre i maskopi med STP. Olyckligtvis misslyckades projektet efter en regeländring som skett utan att informera spelarna. Men de 20-talet indoneser jag hyrde in till projektet drog vidare till Litauen och jag följde med dem dit och kuppade ett parti i Litauen och levde rövare nån månad innan jag for hem igen.

Något riktigt dåligt minne finns inte riktigt, jag har alltid vänt motgångar till något positivt. Det har alltid kunnat gå att göra något roligt utav det hela. Och det är nog anledningen till att jag och många andra har kunnat spela i så många år utan att tröttna.

4. Hur sprider du julglädjen på eRepublik?
Jag firar inget speciellt IRL så i bästa fall köper jag en grön Wunderbaum. Jag kommer fira jul i Sälen dit jag flyttar nästa vecka för att säsongsjobba.

5. Du har gjort mycket i dina dagar, bland annat hackade du eRepubliks shop när den fanns, berätta lite om det.
Jag blev tipsad om ett säkerhetshål och utnyttjade det till att modifera webbshopen en aning. Bland annat ändrades en produkt till mig själv med avatar och en annan produkt ändrades till en vacker bild på min grannes anus som för övrigt är så hårigt att det krävs machete och eldkastare för att ta sig igenom.

6. Du har haft många nick genom tiderna, vilket var ditt bästa och varför?
Svinet var väl det mest passande tror jag, det beskrev bra hur jag spelar och beter mig. Jag spelade även på kontot Lonestar i 2 månader som stals av Riku von Drake eftersom jag ansåg att han inte förtjänade kontot. Lonestar gavs till Riku och jag stal det, sedan återlämnade admin kontot till Riku efter 2 månaders rövslickeri och abuse av admin/mod. Riku sålde sedan kontot till en amerikan och nu heter kontot Max McFarland 3 och bor i Pakistan.

Jag vill avsluta med att påpeka att jag trots mitt svineri inte kommer be om ursäkt för något agerande någonsin. Jag riktar pajkanonerna mot där de bör riktas för stunden. Och att erepublik inte är IRL utan ett spel och man inte behöver ta illa till sig på riktigt som jag märker att en del gör.

Med detta tackar vi Lobbanet och för idag och vi ses igen imorgon med en ny spännande karaktär som dyker upp under lucka nummer 2.


-----
Julklappar: Vi delar ut mängder med julklappar varje dag fram till julafton till våra läsare! Därför kan vi tipsa om att prenumerera på tidningen, rösta upp våra artiklar och sprida dessa via shouts samt att skriva någon fin kommentar i kommentarsfältet här under.
-----

Med vänliga hälsningar
Christian II / Stekaren
Kapten Klitoris / Lobbanet

_________________
Stekaren <3


02 Dec 2013, 19:00
User avatar

Joined: 26 Oct 2009, 14:56
Posts: 1879
Location: Sverige
Post Re: Stekarens & Lobbanets Julkalender 2013
2 December
Decembers andra dag är här och med det ska lucka två i Stekarens och Lobbanets julkalender öppnas. Idag får vi veta lite mer om FuzzX, en lite nyare spelare som redan har gjort ett stort avtryck, bland annat genom sin aktivitet i landets IRC-kanal. Häng med i artikelserien ända fram till julafton för att lära känna 24 av de mest kända och framgångsrika ansiktena i eSverige idag.

Image

Hur hittade du Erepublik och vad fick dig att spela det?
Efter att ha spelat Grepolis mellan 2009-2011 och gick ut som vinnande allians-ledare på beta servern tog jag en paus från strategispel.

I somras blev jag sugen på att hitta ett nytt webbaserat strategispel och tänkte på Erepublik jag en gång registrerade mig 2008 och slutat lika fort. Däremot kom jag inte ihåg namnet så satt och leta i ett par veckor tills jag slutligen hittade hit. Idén av Erepublik är suverän samt att det inte fanns någon end-game som Grepolis var innan 2.0.

Det var inte direkt vad jag tänkt mig, däremot så fick communityn mig att stanna kvar, så det är tack vare ER jag är här idag. Speciellt tack till Mr-W, idag numera känd som Jussi Jernkuuk som tog mig under vingarna på min första dag i resten av mitt liv.

Berätta något om dig som vi inte vet.
Jag är 91a och är bosatt i Skåne. Har som plan att utbilda mig inom militären när jag känner för det, är en väldigt laid back person och har inte bråttom fram till något i livet på gott och ont.

Här så specialiserar jag mig inom trading och training skulle man kunna säga, det är min sjätte månad som Commander över TSM-Munin. Bakom er rygg hjälper jag nybörjare på Erepublik att starta sin karriär.

Vad är det bästa som hänt Erepublik?
Bästa upplevelsen måste ha varit när spelet skapade en riktig känsla av ångest, av att ha gjort ett stort misstag.

19 dagar efter jag registrerades blev jag utsedd till Minister of Defence. Vi hade en viktig strid på Gotland och på kvällen så låg det så jämnt att Presidenten var villig att köpa skada för att vinna, vi diskuterade detta privat på IRC.

En grupp kontaktade mig senare under natten på IRC och frågade om dealen fortfarande var valid. Jag sa Ja, i om det var så det var uppgjort mellan parterna.

När striden var slut (vi förlorade) kontaktade de mig igen för betalning, jag förklarade att de fick kontakta presidenten. Enligt dem var det väldigt konstig att inte jag betalade dem direkt som MoD och de var en aning irriterade. Det löste sig dock och vi gick skilda vägar.

Då blev jag lite nojjig, efter att ha blivit lurad på IRC förut med fejknick så började jag tänka i den banan. Kollade om presidenten varit inne på vår officiela kanal eSweden och så var inte fallet.

Som tur var slutade det lyckligt men jag kommer aldrig sätta mig i en sådan situation igen.äg Bara en person som känner till historien så det ingår lite i något ni inte vet. Communityn är den bästa upplevelsen annars skulle jag sa.


Vad gör du för att sprida julkänslan i Erepublik?
Jag är inte så mycket för Jul, det är vilken annan dag som helst för mig. Möjligt att något händer för att ha kul men inget planerat.

Med detta tackar vi FuzzX och för idag och vi ses igen imorgon med en ny spännande karaktär som dyker upp under lucka nummer 3.


-----
Julklappar: Vi delar ut mängder med julklappar varje dag fram till julafton till våra läsare! Därför kan vi tipsa om att prenumerera på tidningen, rösta upp våra artiklar och sprida dessa via shouts samt att skriva någon fin kommentar i kommentarsfältet här under.
-----

Med vänliga hälsningar
Christian II / Stekaren
Kapten Klitoris / Lobbanet

_________________
Stekaren <3


02 Dec 2013, 19:01
User avatar

Joined: 26 Oct 2009, 14:56
Posts: 1879
Location: Sverige
Post Re: Stekarens & Lobbanets Julkalender 2013
3 December

Image
Vi fortsätter med vår trevliga julkalender och idag är det ingen mindre än Fabrice Axe som är med! En spelare som lurkat i bakgrunden på TSM en längre tid. Häng med i artikelserien ända fram till julafton för att lära känna 24 av de mest kända och framgångsrika ansiktena i eSverige idag.

Image

Vem är Fabrice Axe?
Fabrice Axe är en travhäst som brukade springa rätt ofta på V75, tror att han blev såld till Italien därav att han inte syns lika ofta nu. En riktig långdistanslöpare.

Berätta något om dig som inte är så känt
Själv är jag ingen häst, eventuellt nertill om man ska lyssna på det kvinnliga könet 8-)
Jag har tävlat några ggr i svenska mästerskapen i mete & pimpling efter att jag vunnit DM och har många guld i luftgevärsskytte. Även medaljer i fotboll,hockey,pingis,badminton,volleyboll,dart.

Vad är ditt bästa/sämsta minne i eRepublik?
Bästa minnena från erepublik är när man slår från underläge & vinner. Bla mot polen,litauen.

Vad gör du för att sprida julkänslan i eRepublik?
Har smyckat min yxa nu med julgranskulor & glitter. Tänkte lysa upp i vintermörkret.

Du är medlem i SOG, hur är detta?
SOG passar mig rätt bra som är ganska så störd. Man känner att man smälter in.

Du har en yxa på din bild och i ditt namn, använder du hellre yxa än bazookan?
Yxan tar jag bara fram när jag är förbannad, annars så slår jag gärna med bazookas.

Du är partiledare i FRONT, vad är din tanke där?
Utan partiet FRONT så hade Sverige varit slavar för Rumänien vid det här laget. Vi förhandlade i en vecka där bla Zuwar fick agera modell åt deras regering i ett reklamblad. så vi löste det enkelt.


Vi i julkalendern vill tacka Fabrice Axe för tiden han tog sig att delta i denna eminenta lucka! Vem dyker upp imorgon tro?


-----
Julklappar: Vi delar ut mängder med julklappar varje dag fram till julafton till våra läsare! Därför kan vi tipsa om att prenumerera på tidningen, rösta upp våra artiklar och sprida dessa via shouts samt att skriva någon fin kommentar i kommentarsfältet här under.
-----

Med vänliga hälsningar
Christian II / Stekaren
Kapten Klitoris / Lobbanet

_________________
Stekaren <3


03 Dec 2013, 11:19
User avatar

Joined: 26 Oct 2009, 14:56
Posts: 1879
Location: Sverige
Post Re: Stekarens & Lobbanets Julkalender 2013
4 December

Image
Vi fortsätter med vår trevliga julkalender och idag är det ingen mindre än Plams som är med! En kille som hunnit med väldigt mycket i eRepublik och som fortfarande håller igång. Häng med i artikelserien ända fram till julafton för att lära känna 24 av de mest kända och framgångsrika ansiktena i eSverige idag.

Image

Vem är Plams?
Jag är en spelare som har hunnit med och göra det mesta under min tid här på eRepublik. Jag började som två-klickare, sneglade in mot politiken men 2009 så var det inte så roligt med politiken. Ganska fientlig stämning mellan partierna, så jag beslöt mig för att gå med i TSM istället för att få betalt för min slag. I början (första 1½ - 2 åren var jag väldigt varsam om min eEkonomi.
I Juni 2011 skickade jag in en ansökan till just dig Larm, om att få vara med i MUST och styra TSM. jag fick komma med och där kan man väl säga att mitt spelande "började" på riktigt. Sen dess har jag varit MoD, vMoD, vCP, CP, Commander för SOG och rådgivare. Idag försöker jag endast att hålla mig till SOG och moderatorsskapet på forumet vilket jag trivs bra med!

Vad är ditt bästa/sämsta minne med eRepublik?
Mitt bästa minne med eRepublik är helt klart mitt möte med polackerna i januari:
http://www.erepublik.com/en/article/-vc ... 02673/1/20
Mitt bästa minne som är kopplat till erepublik är såklart SOG-träffen hemma hos Larm i Iggesund i februari tidigare i år!

Mitt sämsta minne.... Den var lite svårare, jag har inga sämre minnen som jag kommer på så här på rak arm, men de sämre tiderna i spelet har helt klart varit när vi varit wipeade och jag hoppas att det kan ta slut snart.

Vad gör du för att sprida julkänslan i eRepublik?
Kanske länka nån jullåt på IRC eller nåt. Brukar inte tänka så mycket på det. =)
Det enda jag brukar göra är att be någon photoshopa in en tomteluva på min avatar.

Du är ny ägare av #eSweden, hur känns det att få det förtroendet?
Det känns såklart otroligt kul att ha förtroende hos folk, men man ska komma ihåg att ägarskapet ligger fortfarande hos folket så ingenting kommer att ändras med det nya ägarskapet sett från idag.

Du är moderator på .se, hur ser du på din roll som moderator?
Jag tycker att det är roligt att vara moderator. Men samtidigt kan det vara väldigt jobbigt ibland. Vi har regler på forumet, och jag anser att dessa skall följas. Det finns väl vissa användare som inte tycker likadant och det kan skapa lite intriger ibland. Visst man får en del skit, men det gäller att inte försöka da det personligt. Om jag skulle göra det så skulle jag nog inte orkat med en vecka.
Jag ser på min roll som moderator likt som jag ser på min roll som innebandydomare. Jag skall vara där och med i matchen, jag skall vara rättvis men samtidigt inte "synas".

Du har varit commander för SOG en lång tid och är fortfarande en del av ledningen där, hur ser du på SOG?
Jag ser på SOG som ett stor härligt gäng av kompisar. Detta tack vare våra fina skype-fredagar som vi haft när vi sitter uppe och snackar med varandra, spelar nåt spel och bara har det trevligt.

Absinth och tequila, är det en bra mix?
Det är en otroli.... det är en mix, även kallad Python från både smaken och programmeringsspråket.


Vi i julkalendern vill tacka Plams för tiden han tog sig att delta i denna eminenta lucka! Vem dyker upp imorgon tro?


-----
Julklappar: Vi delar ut mängder med julklappar varje dag fram till julafton till våra läsare! Därför kan vi tipsa om att prenumerera på tidningen, rösta upp våra artiklar och sprida dessa via shouts samt att skriva någon fin kommentar i kommentarsfältet här under.
-----

Med vänliga hälsningar
Christian II / Stekaren
Kapten Klitoris / Lobbanet

_________________
Stekaren <3


04 Dec 2013, 15:04
User avatar

Joined: 26 Oct 2009, 14:56
Posts: 1879
Location: Sverige
Post Re: Stekarens & Lobbanets Julkalender 2013
5 December

Image
Vi fortsätter med vår trevliga julkalender och idag är det ingen mindre än SockerConny, den fruktade tanken som har sin nemesis i Jenny Nurnberg. Häng med i artikelserien ända fram till julafton för att lära känna 24 av de mest kända och framgångsrika ansiktena i eSverige idag.

Image

Vem är SockerConny?
SockerConny är egentligen en seriefigur från 80-talet, vars devis var: "Med ett schysst järnrör slår man hela världen med häpnad!" Spelaren bakom nicket SockerConny är dock en Malmöbo i 40-årsäldern som en trött afton på ett hotellrum någonstans i Europa hörsammade ett spam om spelet eRepublik och fick för sig att prova. Tyvärr för herr spammare så reggade jag inte på hans reflänk, vilket gör att denne tappre Galler gått miste om ett och annat guld.

Berätta något om dig som inte många vet.
Ja, vad skulle det vara? Jag tar något som jag inte tror att någon enda här vet: Jag har jobbat som ”dagisfröken”, skrotsamlare och byggnadsarbetare i Indien för en sisådär 15 år sedan… Därom finns många roliga och bisarra historier :)

Vad är ditt bästa/sämsta minne med eRepublik?
Det sämsta minnet är utan tvekan den där skypesessionen under mellandagarna förra året när vi fick reda på att Fredrok hittats död. Just den stunden sitter fastetsad i mitt minne och kommer troligen göra så under väldigt lång tid. Det var en sjukt jobbig känsla när det gick upp för en att det verkligen hade hänt. Tystnaden bland SOGs annars inte alltför tysta medlemmar gick verkligen att ta på.

Det bästa minnet är troligen SOG-träffen i Gävle/Iggesund i februari i år. Det var grymt roligt att träffa alla dessa vildhjärnor man ägnat så mycket tid med på nätet. Jag hoppas verkligen att jag får uppleva något liknande igen men denna gång skall jag inte missa tåget hem :)

Vad gör du för att sprida julglädjen på eRepublik?
Jag har tomteluva på mig. Jag har funderat lite på vad jag annars skulle göra men inte kommit på något – att skriva en artikel om julevangeliet är kanske inte en höjdare..

Du är med i SOG sedan en lång tid, vad är SOG för dig?
SOG är lite som min familj här på erepublik. Det är, i stora drag, de personer jag pratar med och känner samhörighet med. Vi har från tid till annan haft fruktansvärt kul ihop och det är inte utan att man bryr sig om personerna bakom nick:en även utanför spelet. Jag hoppas att de som är relativt nytillkomna även skall få denna känsla någon gång även om det inte är lika intensivt som det var fram till i våras. Lejman var en stor tillgång i SOG och efter det att han lämnade så har det inte riktigt varit samma sak längre, vilket jag tror att alla som varit med i SOG länge kan stämma in på. Utan SOG hade jag med största sannolikhet slutat spela någon gång i våras då jag verkligen inte hade någon lust längre.

Om jag säger skype fredag och Grodan, vad säger du då?
Världens mest högljudda tangentbord, volvosnack och omåttlig fylla :D

Tycker du om sockerdricka?
Nej, det gör jag faktiskt inte. Jag har alltid sett den drycken som onödig – fruktsoda är dock ok men jag dricker inte läsk alls längre då jag inte anser mig ha råd med det hälsomässigt.


Vi i julkalendern vill tacka SockerConny för tiden han tog sig att delta i denna eminenta lucka! Vem dyker upp imorgon tro?


-----
Julklappar: Vi delar ut mängder med julklappar varje dag fram till julafton till våra läsare! Därför kan vi tipsa om att prenumerera på tidningen, rösta upp våra artiklar och sprida dessa via shouts samt att skriva någon fin kommentar i kommentarsfältet här under.
-----

Med vänliga hälsningar
Christian II / Stekaren
Kapten Klitoris / Lobbanet

_________________
Stekaren <3


06 Dec 2013, 05:24
User avatar

Joined: 26 Oct 2009, 14:56
Posts: 1879
Location: Sverige
Post Re: Stekarens & Lobbanets Julkalender 2013
6 December

Image
Vi fortsätter med vår trevliga julkalender och idag är det ingen mindre än James Banana som dyker upp i luckan, en spelare som hängt med länge och suttit som moderator. Häng med i artikelserien ända fram till julafton för att lära känna 24 av de mest kända och framgångsrika ansiktena i eSverige idag.

Image

Vem är James Banana?
James Banana är 21 år IRL och kommer från en liten håla på västgötaslätta. Han pluggar Datavetenskap på Skövde Högskola och kör en volvo. Han är också mycket politiskt intresserad. Han har ingen som helst acceptans för rasism eller sexism i någon form, och kan bli väldigt besvärlig om han blir provocerad.

James Banana ingame är en lite konstigare filur. Han växlar mellan seriositet och inseriositet beroende på dagsform och kan bli extremt jobbig när han sätter den sidan till. Han är lite av en föredetting i det att alla mål är uppfyllda sedan länge, dock gillar han fortfarande att sitta och klaga på alla andra.

Berätta något om dig som inte många vet.
Jag krossade Homonavia.

Under Lonestars mandat efter Valnad, när Valnad hade dragit igång projekt Homonavia, råkade James orsaka en enorm konflikt som till slut splittrade unionen. Relationen var ansträngd redan sedan innan av konflikter. Regeringen var tudelad, där de danska ministrarna vägrade samarbeta med de svenska och många svenska spelare provocerade danskarna när möjlighet fanns.

I detta läge gjorde James också sin största tabbe inom ekarriären, när han sålde av en stor summa SEK för billigt av misstag. Detta kunde inte den danska halvan av Homonavia acceptera vilket ställde Lonestar i en svår situation. Lonestar försökte ställa James åt sidan för att blidka de danska spelarna, vilket fick James att protestera vilt och istället anklaga de danska spelarna. Detta var droppen som fick bägaren att rinna över och så föll Homonavia.

Vad är den största skandalen som hänt i eSverige, och vad kommer du ihåg om det?
Mindre skandaler inträffar konstant och biter sig sällan fast. En speciell jag minns är när MSAP blev kuppat. Jag har ett vagt minne av att Neppons var ledare, men jag vet inte om det var han som startade det. Kan ha varit Bertil Gurkvatten som gjorde själva kuppen. Neppons gjorde i alla fall detta till ett trollparti och fick snart med sig Westerberg och några spelare till. Detta blev sedan till Nationalgardet som vi känner det idag.

Vad gör du för att sprida julkänslan i eSverige?
Får man passa på denna? Jag är ärligt talat inget stort fan av julen och hade helst sett att den passerade utan att jag visste om det. Jag tänker dock julpynta min avatar och får se om jag hittar lite julklappar att bjuda på vid lämpligt tillfälle :)

Du har tidigare suttit på Fort Knox och Riksbanken, hur var det att ha detta förtroende? Kände du aldrig för att fly landet med pengarna?
Att hantera förtroendet är enkelt, det gäller bara att göra sitt bästa och att känna sig säker på att man för stunden är den mest kompetenta att hantera det. Självklart fick man ett galet självförtroende i början och blev kanske lite onödigt kaxig, men det var en fantastiskt rolig tid. Känner ni att ni kan hantera ett regeringsuppdrag är det bland det roligaste man kan göra i erep.

Självklart tänkte jag tanken vid några tillfällen, när jag var nytillträdd hade jag kunnat köpt en begagnad BMW för pengarna om jag sålt guldet på svarta marknaden.

Du har tidigare haft andra konton på eRepublik, hur kommer det sig att du bytta konto?
Jag fick ett erbjudande om ett bättre konto, bytte, blev bannad och fick tillbaka mitt gamla. Svårare än så är det egentligen inte. Kan också sägas att när det kontot blev bannat är det närmaste jag kommit att sluta spela helt.

Om jag säger fredagsskype, vad säger du då?
Shotorder!

Du har tidigare varit moderator på .se men ses nu i en grå nyans, hur är din aktivitet nu?
Relativt låg men stabil. Spelar precis så mycket eller lite jag har lust med, men hittar jag nya mål kan jag mycket väl tänkas bli aktiv igen. Som det är nu är jag ganska nöjd med att vara grå och gaggig.

Vi i julkalendern vill tacka James Banana för tiden han tog sig att delta i denna eminenta lucka! Vem dyker upp imorgon tro?


-----
Julklappar: Vi delar ut mängder med julklappar varje dag fram till julafton till våra läsare! Därför kan vi tipsa om att prenumerera på tidningen, rösta upp våra artiklar och sprida dessa via shouts samt att skriva någon fin kommentar i kommentarsfältet här under.
-----

Med vänliga hälsningar
Christian II / Stekaren
Kapten Klitoris / Lobbanet

_________________
Stekaren <3


06 Dec 2013, 05:28
User avatar

Joined: 26 Oct 2009, 14:56
Posts: 1879
Location: Sverige
Post Re: Stekarens & Lobbanets Julkalender 2013
7 December

Image
Vi fortsätter med vår trevliga julkalender och idag dyker minsann en norrbagge upp under lucka nummer 7. Häng med i artikelserien ända fram till julafton för att lära känna 24 av de mest kända och framgångsrika ansiktena i eSverige idag.

Image

Vem är Indigodavo95?
Indigo eller Indigodavo95 er en gutt ifra kalde nord-Norge, mitt navn er egentlig Håkon også blir 18 år nå i julen hvis dette skulle være av interesse :) Mitt eRep live begynte oktober 2011 så er blitt 670 dager inne på eRep, men har bare spilt kanskje 500-600 av dem, rett etter at jeg lagde brukeren Indigodavo95 orket jeg bare ikke å spille eRepublik mer, så min bruker lå mer eller minder for døden en kort periode.
Men da jeg en eller annen gang prøvde spile igjen syntes jeg det var blitt “FUN” igjen..
Etter dette har jeg vært inne på erep hver dag, i unntak av enkelte lørdager der jeg bare ikke har hat mulighet før å være tilkoblet noe internett.
eller’s så har jeg vært en stolt spiller av eNorge bare hat CS i ett annet land man da bare får en liten stund. (før updaten der man kunne være i et MU uten å måtte ha CS i det landet)

Berätta något vi inte vet om dig.
Nå veit ikke helt hva dere veit om meg og ikke men dette tror jeg ikke dere veit: Jeg finnes på Google maps, iført en rød t-skjorte.

Du är norrbagge, vad gör du i den svenska communityn egentligen?
Jeg er aktiv på den svenske IRC kannalen fordi jeg ser på mange spillere der som minne venner og jeg er halvsvensk (svensk mor ifra hedemora og norsk far) :) og det er mer aktivitet på den svenske kannalen en hva det er på vår egen “#eNorway” ^^

Vad är dina bästa och sämsta minnen i Erepublik?
Mitt beste eRepublik minne er når jeg tok min første Campaign hero (dag 2151) og at jeg tok min andre dagen etter :) begge med ca. 50m skade.
- Mitt dårligste eRepublik minne er nok skapt av en PTO’er som også sjal en god del av den norske formue eller hva det nå hetter på norsk :)
men i vært fall så var jeg en av de som faktisk hadde full tro på “Back From Vallhala” men som gikk bak vår rygg og stjal ifra oss.
Har siden den dagen hat vondt for å stole på nye folk men prøver så godt jeg kan til å ikke vise det… men er ikke alltid så lett...

Om jag säger Paradise Hotel Sverige, vad säger du då?
Jeg sier da “Kult, Jesper Fröidh, knulla, festa, homo, øl, jente/damer og ikke minst jette bra tv”

Vad går du fär att sprida julkänslan i Erepublik?
Før å spre juleførlesen kan jeg ha noen små giveaway’s og ellers spre rundt meg med fine kommentarer og votes/sub’s.


SNABBFRÅGOR:
-Lutfisk eller lax? Lax
-Petter Northug eller Marit Björgen? Therese Johaug ;)
-Olja eller öl? begge
-Sitta ner eller stå upp och kissa? Står opp

Vi i julkalendern vill tacka Indigodavo95 för tiden han tog sig att delta i denna eminenta lucka! Vem dyker upp imorgon tro?


-----
Julklappar: Vi delar ut mängder med julklappar varje dag fram till julafton till våra läsare! Därför kan vi tipsa om att prenumerera på tidningen, rösta upp våra artiklar och sprida dessa via shouts samt att skriva någon fin kommentar i kommentarsfältet här under.
-----

Med vänliga hälsningar
Christian II / Stekaren
Kapten Klitoris / Lobbanet

_________________
Stekaren <3


07 Dec 2013, 19:54
User avatar

Joined: 26 Oct 2009, 14:56
Posts: 1879
Location: Sverige
Post Re: Stekarens & Lobbanets Julkalender 2013
8 December

Image
Vi fortsätter med vår trevliga julkalender och idag är det inte mindre än Slirus/Contravene som vi hittar under lucka nummer 8. Häng med i artikelserien ända fram till julafton för att lära känna 24 av de mest kända och framgångsrika ansiktena i eSverige idag.

Image

Vem är slirus/Contravene?
Frihetskämpe ifrån Bohus, jobbar hos gissle för den utmärkta lönen av 2 q7 vapen och 1 q5 mat per dag! sitter även i riksdagen vilket kan vara rätt kul nu när vi inte har haft en på ett tag. På fritiden delar jag ibland ut vapen till trupperna på irc eller spammar div oskyldiga eMedborgare.

Berätta något om dig inte många vet
Är närmare 30 än 10.

Vad är ditt bästa och sämsta minne med Erepublik
Bästa var nog när eSverige hade beslutat sig för att sluta betala tyskland hyra för den regionen vi lånade så jag hjälpte tyskarna att befria den på slagfältet vilket gjorde att presidenten fick skynda sig till förhandlingarna och det slutade med att vi betalade hyran igen och jag blev kickad ut TSM. historian behöver inte ha utspelats så men det är så jag minns det :-)

Sämsta minnet är varje gång man måste dra på sig slipsen för att tas seriöst. heja sär skrivningar.

Hur sprider du julglädjen på Erepublik
Vilken glädje?

Hur hittade du Erepublik och vad är det som har fått dig att stanna kvar?
Panama postade länken på ett forum jag hängde på och jag tyckte det lät intressant men var fan inte mycket jag förstog av spelet så jag körde mitt egna race vilket inte var så kul så jag slutade rätt fort.
Sen kom jag på spelet några månader efteråt och gick med i fhd och därmed låstes det helt plötsligt upp en helt ny sida av spelet och det var gemenskapen i partiet folkhemsdemokraterna som fick mig att stanna/börja spela på "riktigt". var många trevliga samtal inne på den privata fhd-ircen så man blev som en liten familj.

Du har precis bytt användare, varför gjorde du detta?
eAdeln med eKung neppons i spetsen har sugit ut befolkningen allt för länge, kampen går inte så bra förtillfället så jag var tvungen att ta till hungerstrejk vilket dom sket i så tyvärr dog jag av det, dock så har gud stora planer för mig så dom blir inte av med mig så lätt.
Image

Vi i julkalendern vill tacka Slirus för tiden han tog sig att delta i denna eminenta lucka! Vem dyker upp imorgon tro?


-----
Julklappar: Vi delar ut mängder med julklappar varje dag fram till julafton till våra läsare! Därför kan vi tipsa om att prenumerera på tidningen, rösta upp våra artiklar och sprida dessa via shouts samt att skriva någon fin kommentar i kommentarsfältet här under.
-----

Med vänliga hälsningar
Christian II / Stekaren
Kapten Klitoris / Lobbanet

_________________
Stekaren <3


09 Dec 2013, 16:02
User avatar

Joined: 26 Oct 2009, 14:56
Posts: 1879
Location: Sverige
Post Re: Stekarens & Lobbanets Julkalender 2013
9 December

Image
Nu har vi nått fram till dag nummer 9 i december månad, och då hälsar vi på hemma hos mysfarbrorn Maze87. Häng med i artikelserien ända fram till julafton för att lära känna 24 av de mest kända och framgångsrika ansiktena i eSverige idag.

Image

Vem är Maze87?
En blandning av hembränd sprit och viltsvinsstek alltså helt jävla otrolig. Är en hen på 26 år boendes i Borås med sambo och en dotter på 4 månader. Vem jag är i spelet, en vapendragare åt sekten Imperialisterna som driver elaka utomlänningar som försöker förpesta den eSvenska eKulturen med sitt eSmuts. Varit MoFA i ett halvår tror jag och snackar en del med lituaerna på andra sidan havet och spelare från hela världen när jag får tid över.

Berätta något om dig som inte så många vet om
Jag har en egen Eddie Meduza låt:
http://www.youtube.com/watch?v=Ark3PuNAYUg

Vad är det bästa/sämsta minnet du har med eRepublik?
Bästa är nog när jag fick min Q7 vapenfabrik och sämsta var när jag insåg att den knappt gör någon skillnad :D
Njae bästa var nog när eSverige faktiskt lyckades med en strid som gjorde skillnad men det var så längesen att jag inte minns det specifikt.
Sämsta var när Fabrice Axe lämnade Asgard Vikings kändes som att min förhud ramlade(på ett läskigt sätt). Nu har även Cmurgh lämnat Asgard Vikings men han har ju gått och blivit President så han har ju inte riktigt lämnat mig.

Vad gör du för att sprida julkänslan i eRepublik?
Funderade på att byta eNamn till Grinchen då jag tycker konsumtionsmönstret tagit charmen ur julfirandet.
Men optimistisk som jag är har jag övervägt att betala Cmurgh för att göra en julavatar alternativt leta upp någon gammal. Vilket jag nu gjort och är glad att mitt julluder inte återfunnits än i julkalendern. Sen ger jag lite bonus när jag säljer tanks och delar ut lön men har också nu en artikel där jag sålde iväg över 1000 tanks till mycket bra pris. Har även planer på att anordna ett luciatåg, och omröstning om eLucia.

Du är commander i Asgard Vikings, hur fungerar det?
Det fungerar och några är aktiva men det vart bättre förr som man brukar säga. Jag har faktiskt varit MoFA i 6mån nu tills nya regeringen trädde in och kastade ut mig med huvudet före och röven efter men det är ju Presidenterna som räknas. Hade en tanke att försöka slå ihop några MUs eller nått för att kunna koordinera mer skada och/eller driva mer seriöst med billiga Q7-vapen, mat och Combat Orders med mera.

Tycker du om labyrinter (med tanke på ditt namn)?
Har haft Maze som smeknamn, tjejerna trodde för att (aah de fattar ni) men jag minns knappt själv längre bara blivit så. Labyrinter är faktiskt kul också men de har inget att göra med namnet dock har man väl gått vilse i skogen några gånger när man varit på ravefester.
Delar här med mig om en labyrint för intellektuella:
http://braininjurysociety.com/wp-conten ... s/maze.jpg

Vi i julkalendern vill tacka Maze87 för tiden han tog sig att delta i denna eminenta lucka! Vem dyker upp imorgon tro?

-----
Julklappar: Vi delar ut mängder med julklappar varje dag fram till julafton till våra läsare! Därför kan vi tipsa om att prenumerera på tidningen, rösta upp våra artiklar och sprida dessa via shouts samt att skriva någon fin kommentar i kommentarsfältet här under.
-----

Med vänliga hälsningar
Christian II / Stekaren
Kapten Klitoris / Lobbanet

_________________
Stekaren <3


09 Dec 2013, 16:03
User avatar

Joined: 26 Oct 2009, 14:56
Posts: 1879
Location: Sverige
Post Re: Stekarens & Lobbanets Julkalender 2013
10 December

Image
Dag tio i julkalendern och idag tar vi ett snack med kramgoa Lejman. Häng med i artikelserien ända fram till julafton för att lära känna 24 av de mest kända och framgångsrika ansiktena i eSverige idag.

Image

Vem är Lejman?
Lejman är en avdankad föredetting som precis är tillbaka efter närmare ett halvårs uppehåll. Tillhörde tidigare den absoluta eliten i eSverige tillsammans med resten av grabbarna (och MossKing) i SOG. Nu alltså tillbaka för att söka värme hos sina glada vänner i SOG undan den bitande kylan. Bakom nicken lurar en 25 år ung kille bosatt i Gävle i en mysig takvåning.

Berätta något om dig inte många vet
Jag har en hemlighet med Valnad. Det är inte många som vet det...

Vad är ditt bästa och sämsta minne med Erepublik?
Det bästa är utan tvivel SOG-träffen som anordnades i Februari 2012. 8 krigare från Malmö i Danmark till Umeå i Finland som träffades först hos mig i Gävle, och sedan hos Larm i Iggesund. Fick bland annat uppleva James Banana på nära håll och hur han skrek på gamlingar samtidigt som han var berusad på punsch, Kain Propan försöka blåsa upp en filt och se Larms kakfabrik som han av någon konstig anledning kallade för Iggesunds Bruk. Att SockerConny och jag missade tåget hem var bara en bonus. Men det har även varit roligt att få jobba med Fredroks Fond och den feedback vi fick från övriga eSverige. Det är något jag alltid har tagit med mig.

Det sämsta minnet är lika självklart Fredroks tragiska bortgång. Att få höra det på IRC och sedan behöva dela det vidare med resten i SOG på Skype är något som jag fortfarande tänker på och kan må dåligt av. Som SockerConny sa tidigare så kunde man ta på tystnaden.

Hur sprider du julglädje på Erepublik?
Jag sprider julglädje genom att sätta på en tomtemössa på min avatar. Jag har även klätt min gran och bytt ut julstjärnan emot OmpaLompas SOG-musmatta som jag inte gett honom än. Detta är dock något min nyfunna kärlek har svårt att acceptera, av någon anledning.
(bild finns här http://i.imgur.com/ZDPsy8x.jpg)

Du har varit en av de mer framstående figurerna i SOG, det verkar som att ni har en väldigt bra gemenskap?
Utan SOG hade jag aldrig varit kvar i det här spelet så länge. Spelets mekanik må ha blivit något bättre de senaste månaderna men det är gemenskapen man har i den plutonen som gjorde att jag faktiskt kom tillbaka. Vi hade väldigt enkelt att bygga upp en så stark gemenskap redan från början då vi var en hög sköna människor som satt på Skype och pratade i stort sett varje fredag. Från början var det mest jag, Plams, SockerConny, Larm och Grodan men ju mer vi pratade desto fler SOG:are kom och hälsade på. Det har därför varit enkelt att skapa en gemenskap vilket har lett till såväl besinningslösa tankningar för Sverige och allierade till trollartiklar, och till slut även en SOG-träff. Ett tips till andra plutoner är att försöka stärka banden mellan era medlemmar.

Ps. Lejman delar ut tomteluvor till allas avatarer om man skickar ett litet PM till honom.

Vi tackar Lejman så hemskt mycket för denna lilla pratstund! Vem dyker upp imorgon tro?

-----
Julklappar: Vi delar ut mängder med julklappar varje dag fram till julafton till våra läsare! Därför kan vi tipsa om att prenumerera på tidningen, rösta upp våra artiklar och sprida dessa via shouts samt att skriva någon fin kommentar i kommentarsfältet här under.
-----

Med vänliga hälsningar
Christian II / Stekaren
Kapten Klitoris / Lobbanet

_________________
Stekaren <3


10 Dec 2013, 13:10
 [ 21 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

server monitor Page Ranking Tool

 

Powered by phpBB | Style by ST Software