Last visit was: less than a minute ago
It is currently 16 Oct 2018, 12:45
 [ 1 post ] 
[UV] Guide till packs (läs om du vill spendera IRL-pengar) 
Author Message
President
User avatar

Joined: 07 Jan 2011, 20:29
Posts: 1262
Post [UV] Guide till packs (läs om du vill spendera IRL-pengar)
Image


Utbildningsverkets guide till packs samt råd om du vill spendera riktiga pengar på spelet


Detta blir kanske min mest kontroversiella guide som jag har skrivit. Ingen ska känna sig tvingad att lägga riktiga pengar på eRep, det är helt upp till en själv att ta det beslutet. Jag har själv valt att spela utan att lägga några pengar på det, vilket jag är stolt över. Men det är många som vill lägga pengar på spelet och då tycker jag att det är viktigt att man vet vad man ska köpa och vad som ska undvikas. Tyvärr finns det en hel del fällor här, diverse saker som inte är bra att köpa av olika anledningar.

Det ska dock påpekas att inga packs är någon garanti för att du ska kunna göra mycket skada. Styrka har en enorm påverkan så det gäller att inte vara för långt efter övriga i sin division. I air har rank en stor påverkan med, den tar dock inte lika lång tid att bygga upp som tur är. Sen är ju också tid en viktig faktor. Lägger du enbart 10-15 minuter på eRep så kan man ifrågasätta om du har någon större nytta av något pack, för det gäller att man utnyttjar dem också.

Jag kommer att gå igenom samtliga paket/produkter som kan köpas för riktiga pengar, men för er som vill ha en kort sammanfattning av vad som jag rekommendera så finns det längst ned i denna guide!


Guldpaket

Image

Köp inte dessa. Packs ger så mycket bättre fördelar, dessutom gör de spelet roligare då du kan slår mer. Det ska också tilläggas att packsen innehåller en del guld. Räkna snabbt på det så inser du hur dålig affär dessa guldpaket är.

Däremot förekommer det vid ett fåtal tillfällen rea på dessa guldpaket, men de är knappt ens då att rekommendera.

Monthly Gold Pack


Image

Dessa paket ger dig lite mer för pengarna. Däremot skulle jag argumentera för att du kommer att få det roligare med ett riktigt paket som ger dig fördelar på slagfältet.


Paket som alltid är tillgängliga:

Combat Stash / War Stash


Image

Dessa båda paket är alltid tillgängliga och kostar båda 10 euro. Du hittar lite av varje i dessa, en hel del guld, lite bazookas och bars. Dessutom några unika bonusar, exempelvis extra rankpoäng eller extra guld för medaljer.

Dessa packs är inte dåliga men de flesta andra är bättre då de har fler intressanta fördelar.


Paket som endast är tillgängliga ett par dagar i månaden.

Dessa finns tyvärr endast tillgängliga i 3 dagar någon gång under varje månad. Denna tidpunkt varierar lite ser det ut som man de brukar dyka upp med ca 30 dagars mellanrum. Vill man veta när nästa försäljningstillfälle äger rum kan man alltid fråga någon som har det packet eller i sin friends feed.

Power Pack

Image

Det kanske mest välkända paketet. Här hittar du lite guld, lite bomber, några booster men framförallt är det den extra energin som du är ute efter. 20 extra per 6 minuter och dessutom 200 mer i förråd. Det blir en stor skillnad så detta paket är aldrig fel att köpa.

Rekommenderas för: Samtliga divisioner och air.


Blitzkrieg Pack

Image

Påminner om det föregående paketet. Även här får du mycket mer energi, men det är enbart energiförrådet som ökar. Därför kombinerar många det med Power Pack som gör att du snabbt får upp energin. Men om du vet att du bara slår 1 eller ibland 2 gånger om dagen kan det vara vettigt att enbart köpa detta paket, när du väl slår kommer du kunna slå mycket mer än vanligt även om du får vänta många timmar tills du kan göra lika mycket skada igen.

Rekommenderas för: D4 och Air, eventuellt i kombination med Power Pack. Särskilt effektivt för personer som bara vill slå 1-2 gånger om dagen då det tar lång tid att fylla upp hela energiförrådet.

Infantry Kit

Image

Förutom de vanliga sakerna (guld, bomber, bars etc) får du ett rätt stort energiförråd av detta paket, även om det är en bra bit efter den man får av Blitzkrieg. Men den fördelen som man är mest intresserad av är ändå att den stoppar en från gå upp i level, något som gör att man kan stanna kvar i låga divisioner. Bara man har en ok styrka är detta ett väldigt bra köp eftersom det är en väldigt stor fördel att vara i en så låg division som möjligt.

Rekommenderas för: Spelare i D1, D2 och D3 som inte vill gå upp i division, BH-jägare framförallt.

Notera:
Du får fortfarande XP när du slår utan vapen och i flygstrider.


Maverick Pack

Image

Det ökända packet. Det påminner om Infantry Kit, men istället för att stanna i en division får man fritt byta division. Det finns en begränsning dock: du kan maximalt göra lika mycket skada per slag som den starkaste personen som har slagit i samma delstrid och division (exklusive vissa bonusar). Detta brukar innebära att en D4 spelare med Maverick gör lite mindre skada när han slår i lägre divisioner, men detta paket är fortfarande väldigt effektivt.

Rekommenderas för: Aktiva D4 spelare med bra styrka. Men se till att du förstår hur packet fungerar innan du köper det.

Assault Pack

Image

Som du säker ser så är det ett allmänt tråkigt paket. Inte dåligt men exempelvis Power pack är alltid ett bättre köp. Enda gången det är ett bra köp är om du vill ha 3-4 packs samtidigt, vilket kommer kosta en hel del.

Tycoon Pack

Image

Detta paket är absolut inte tänkt för soldater, utan för företagare. Tyvärr är det inte särskilt effektivt så jag skulle inte rekommendera det.


Loyalty Program

Självklart har spelet ett lojalitetsprogram för spelare som har spenderat mer än 50 euro på spelet, och ju mer du spenderar, destå mer bonusar får du. Det är en viktig del av affärsplanen, vad man än tycker om det. I vilket fall som helst tycker jag att det är bra att man får veta vad som kan ingå där.

Dels har man olika nivåer, från brons till diamant. Dessa ger en en viss andel extra guld när man köper guldpaket. Dessutom får man extra Loyalty Points (LP) som man bland annat kan köpa bars för.

Utöver detta får spelare i lojalitetsprogrammet lite andra bonusar. Bland annat försvinner captchas och man blir prioriterad av kundtjänsten. Jag är dock inte helt säker på om det räcker med en investering på 50 euro eller om det behövs lite till för dessa bonusar. Slutligen ska det nämnas att köp med hjälp av "Gold By SMS" samt att andra köper packs åt dig inte ger dig tillgång till lojalitetsprogrammet.

Lite mer info finner du här: https://wiki.erepublik.com/index.php/Loyalty_program


En inofficiell marknad

Image


Då man kan köpa packs till andra spelare har det uppstått en marknad där många spelare erbjuder att köpa packs åt en om man donerar en viss summa SEK (cc). Men det finns ett flertal saker att tänka på för annars blir man lätt lurad då dessa säljare kräver att man skickar pengarna först:
- Ta hjälp av välkända spelare som är kända för att sälja packs.
- Spelaren som säljer bör själv har packs igång på sin profil, finns vissa undantag dock.
- Tänk på vilket land spelaren kommer från, det är kanske inte jättesmart att köpa av en spelare från ett land man är direkt eller indirekt krig med. Risken är större att han tar dina pengar och dessutom kommer pengarna att användas emot dig. Då är det bättre att välja spelare i allierade länder, gärna regeringsmedlemmar.
- Jämför priser från olika säljare, om någon erbjuder ett betydligt lägre pris än andra så ska man se upp med den personen!
- Om du är det minsta osäker så fråga. Skriv exempelvis ett PM till mig så försöker jag rekommendera en person du kan lita på.

Priset för packsen varierar lite, främst baserat på guldpriset. Just nu får man betala ca 140 000 SEK för packsen som kostar 10 euro och 210 000 SEK för packsen som kostar 15 euro.En strategi om man har bra styrka, men inte vill spendera IRL-pengar

Genom att köpa packs av andra kan man köpa dem utan att spendera några IRL-pengar. Däremot är det få som har råd med dem, det enda sättet är egentligen att jaga massvis med BH eller möjligtvis SH-medaljer.

För det första gäller det att ha minst 140 000 SEK på kontot men sen krävs det massvis med medaljer. Det gäller att man själv räknar men jag tar mig som exempel då jag ska försöka mig på detta.

Ett Power Pack kostar motsvarande 420 guld just nu. Detta motsvarar 105 BH-medaljer i D3 (minus några stycken då du kan få några andra medaljer med). Varje dag behöver jag då i snitt ta 3,5 BH-medaljer för att detta ska gå runt. Något som är fullt möjligt då jag har rätt hög styrka (155 k). Detta kommer att fungera tills jag går upp i division 4 då jag inte kommer att hänga med alls. Därför kommer jag troligtvis snart får börja köra med Infantry Kit som kostar motsvarande 630 guld, vilket kräver 5,25 BH-medaljer om dagen. Det blir lite tuffare, inte minst då det blir väldigt tidskrävande...

Även för en pilot med riktigt bra rank skulle detta kunna vara möjligt, åtminstone i teorin. Tänk om man skulle klara av att ta en SH-medalj om dagen, det blir 900 guld i månaden, vilket skulle räcka till två packs. Däremot är det mycket tveksamt om man ska kunna räkna med att kunna ta en SH om dagen.Så kort förklarat (TL:DR)

Jag vill kunna göra mer skada i air!
- Om du vill kunna slå många gånger om dagen så köp Power Pack (10 euro) (återhämta energi snabbare).
- Om du vill slå 1-2 gånger om dagen så köp Blitzkrieg Pack (15 euro) (ger dig mer energiförråd).
- För maximal effekt så kombinera dessa båda packs, men det kostar en hel del tyvärr.

Jag är i division 1/2/3 och vill göra mer skada!
- Power pack (10 euro) om du vill göra mer skada (du får mycket mer energi).
- Infantry Kit (15 euro) om du inte vill gå upp i division mer.
- Kombinera dessa för bästa effekt, har du ok styrka kommer du kunna jaga en hel del medaljer.

Jag är i D4 och vill göra mer skada!
- Power pack (10 euro) ger dig extra skada, kan kombineras med Blitzkrieg Pack (+15 euro), för att du ska få ännu mer energi. Eller kör på enbart Blitzkrieg om du slår få gånger om dagen (mer energiförråd)
- Maverick Pack (15 euro) låter dig slå i lägre divisioner, främst för mer erfarna spelare som vet vad de gör.

Övrigt:
- Assault pack, War Stash och Combat Stash är inte lika effektiva. De är inte dåliga, men de packs som jag nämnde tidigare är bara lite effektivare.
- Tycoon Pack har du troligtvis ingen större nytta av.
- Köp inte guldpaketen, du får så mycket mer för dina pengar om du köper packs, många av dem innehåller dessutom en del guld.
- Monthly gold packs är något vettigare, men jag skulle ändå argumentera för att du har det roligare med de packs som jag rekommenderade.
- Flertalet av packsen är endast tillgängliga en gång i månaden. Fråga någon spelare som använder packs eller i din friend feed om du vill veta när de dyker upp igen.
- Man kan köpa packs till andra spelare, detta har skapat en inofficiell marknad där man donerar SEK mot att någon annan köper ett pack åt en. Just nu ligger priset på ca 140 000-210 000 SEK, beroende på vad paketet kostar. Se dock upp med vem du köper av, köp endast av spelare du verkligen litar på och som är välkända, annars är risken stor att du blir lurad på pengarna.Guiden är skriven av zzzingo (President) för Utbildningsverket 2017-11-07.

_________________
Nationalgardet - President
Tidigare utbildningsminister och kongressledamot


08 Nov 2017, 01:05
 [ 1 post ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

server monitor Page Ranking Tool

 

Powered by phpBB | Style by ST Software