Last visit was: less than a minute ago
It is currently 16 Oct 2018, 11:55
 [ 1 post ] 
[UV] Guide till medaljerna och hur man tjänar pengar på dem 
Author Message
President
User avatar

Joined: 07 Jan 2011, 20:29
Posts: 1262
Post [UV] Guide till medaljerna och hur man tjänar pengar på dem
Image


Utbildningsverkets guide till medaljer och hur man tjänar pengar på dem


Totalt finns det 15 medaljer, eller achievements som de egentligen kallas, i spelet. Belöningarna varierar från 1000 SEK upp till 30 guld, till viss del beroende på svårighetsgrad.

Några av dem är särskilt lämpliga att jaga för att hitta en bra inkomstkälla på annat än att jobba. I denna guiden går vi igenom alla medaljer som finns, vad som krävs för dem och mina tankar om deras lönsamhet. Vi kommer att börja med de medaljer som är lämpligast att jaga.

Det ska dock noteras att medaljerna för 1000 SEK är olika lönsamma beroende på guldpriset. Normalt ligger guldpriset på drygt 400 SEK, men går det ned blir medaljerna för 1000 SEK mer värdefulla. Detta påverkar även RW-medaljers lönsamhet.


Medaljer som är lämpliga att jaga


Battle Hero (BH)

Belöning: Division 1: 2 guld, Division 2: 3 guld, Division 3: 4 guld, Division 4: 5 guld.

Detta är kanske den mest välkända medaljen. Den delas ut till totalt 8 spelare efter varje delstrid på mark, en till vardera spelare som har gjort mest skada i sin division och på båda sidor, oavsett vem som vann.

Då den är så vanligt förekommande är den en populär inkomstkälla, men det finns ett problem: hundratals spelare har specialiserat sig på att jaga dessa. Konkurrensen är ofta hård och det är inte sällsynt att spelare dyker upp i slutsekundrarna av en strid och “tar” medaljen från någon annan. Massvis med spelare åker världen runt för att ta dessa, särskilt spelare som spenderar riktiga pengar har en fördel här då de har mer energi, fler energy bars och dessutom möjligheten att slå i samtliga divisioner med maverick-packet. Men med lite styrka är det fullt möjligt för en vanlig spelare att ta BH-medaljer lite då och då. Här kommer lite tips om hur man kan tänka:

- Slå i träningskrig mellan mindre länder. Tyskland mot Danmark och Finland mot Norge är två perfekta exempel, även de tillfällen då vi har träningskrig mot exempelvis Danmark är utmärkta.
- Slå vid tidspunkter under dagen som få spelare är online. Ofta innebär det förmiddagar svensk tid.
- Rent generellt brukar det krävas som minst skada i delstrid 1 i träningskrig. Ingen är riktigt förberedd på striden så om man vet när den ska börja har man en stor fördel.
- Slå tidigt i delstriden, var gärna med redan från första minuten. Om man exempelvis gör 20 miljoner skada i D3 tidigt visar man att man tänker ta den BH-medaljen och få konkurrenter kommer att slåss om den.
- Slår du för andra länder än Sverige så se till att använda dina Ghost Boosters, som ger dig 30 % extra skada. En trevlig bonus helt enkelt.
- Ju starkare du är och ju fler BH-medaljer du har, destå mindre är risken att andra spelare försöker att konkurrera om din BH-medalj. Som yngre spelare gäller det därför att noggrant välja ut rätt strid och tidpunkt.
- Håll koll på striden eller sätt en timer på exempelvis en timme så du kan bevaka de sista minutrarna av delstriden iaf.
- Har man väldigt svårt att ta en BH kan det rekommenderas att gå för det före det bli ny vecka in game (tisdag morgon), då väntar många med att slå tills det blir ny vecka och weekly challenge.

Rent generallt kan man räkna med att det krävs följande mängd skada för att ta en BH-medalj i träningskrig under normala omständigheter:
Division 1: 4-10 miljoner
Division 2: 8-15 miljoner
Division 3: 15-25 miljoner
Division 4: 60+ miljoner

Med lite tur kan det ibland räcka med runt hälften av dessa summor, men det är inte jättevanligt. Då är det vanligare att det krävs betydligt mer än de siffror som jag anger. Summorna kan lätt spåra iväg om två spelare bråkar om samma medalj.


Sky Hero (SH)

Belöning: 30 guld

Denna medalj delas ut till de spelare som gör mest skada i en luftstrid på vardera sida. Det är i princip alltid hård konkurrens om denna medalj, vilket gör att man ofta behöver använda en del energy bars för att kunna ta den. Med lite tur kan det räcka med cirka 70 000 skada för att ta den, men vanligtvis brukar det krävas närmare 100 000, även i träningskrig. Om den är lönsam eller ej beror på hur mycket man behöver slå för att ta den. Behöver man bränna en massa bars för en är det kanske inte värt det. De flesta av tipsen jag skrev om BH-medaljer gäller även här. Man ska hålla sig till träningskrig och slå tidigt på dagen.


Resistence Hero (RH)

Belöning: 5 guld

Denna medalj får man inte underskatta. Den delas ut till de 10 spelare som startar ett lyckat Resistence War (RW), dvs att RW-sidan vinner striden.

Då det ständigt finns massvis med träningskrig som går ut på att RW-sidan ska vinna finns det goda möjligheter att samla in guld med hjälp av denna medalj. För att starta ett RW måste man själv och 9 andra spelare betala startavgiften på 1000 SEK var. Belöningen som är på 5 guld innebär att man får en avkastning på cirka 100 %, då man tjänar ca 2-3 guld för varje medalj. Men det kan ju också hända att RW-sidan förlorar, då förlorar man de 1000 kronorna och dessutom får man inte stödja ett RW på 7 dagar.

Det svåra när man jagar denna medalj är däremot att hitta platser där man kan stödja ett RW som man vet kommer att lyckas. När det väl dyker upp en chans har man ofta bara ett fåtal minuter på sig då ett antal spelare jagar denna medalj och dessutom sprid informationen snabbt. Men med lite arbete kan även du ta reda på när läge dyker upp i de flesta träningskrig.

Men först måste vi reda ut exakt hur RW-strider fungerar. Det finns några viktiga detaljer:
- Självklart kan det bara startas i regioner som är ockuperade
- Ingen strid får pågå i just den striden samtidigt.
- Inget annat RW mellan de båda länderna får pågå samtidigt.
- Regionen blev erövrad för minst 24 timmar sedan.

Låt oss ta träningskriget mellan Norge och Finland som exempel. Där ska Finland vinna direktstriderna, medan Norge ska ta tillbaka regionerna genom RWn. Även om det gäller att hålla koll på antalet ockuperade region och hur länge de har hållits, samt om det finns något RW så det oftast den sista punkten som är avgörande. I säkert 95 % av fallen i TW-strider startas RW-striden nästan exakt 24 timmar efter det att regionen erövrades. Tid då striden avslutade kan ni enklast finna på eRep Deutschland, där skriver ni sedan in landet som ni är intresserade av och kollar tidpunkten för när striden i regionen avslutades (obs. tiderna där visas inte i svensk tid, utan “ingame tid”), länk: https://www.erepublik-deutschland.de/en ... ttlefilter

Därefter är det bara att se till att befinna sig i rätt region vid rätt tidpunkt. Ladda om sidan då och då så kommer knappen att dyka upp mitt på startsidan, nära topp 5 artiklar. Observera att det kan gå väldigt snabbt ibland. I vissa fall kan striden vara igång inom 30 sekunder.


True Patriot (TP)

Belöning: 1000 SEK

Denna medalj delas ut efter att man har gjort X antal skada för landet som man är medborgare i. Mängden skada som krävs ökar för varje gång man får medaljen. I början är det mycket enkelt men det blir snabbt allt svårare. Generellt kan man säga att den här medaljen, trots att den endast ger 1000 SEK är viktig för alla spelare då den är enkel att farma, åtminstone till en början. Denna medalj är en av de främsta anledningarna till att man har träningskrig. Mängden skada som krävs finner ni här: http://wiki.erepublik.com/index.php/True_patriot


Freedom Fighter (FF)

Belöning: 1000 SEK

Delas ut efter att du har slagit x antal kills för befrielsesidan i lyckade RWn ett visst antal gånger. I början går det rätt snabbt, 25 kills i 3 lyckade RW, men det blir snabbt svårare och svårare. Belöningen är inte jättehög, men medaljen kan ändå ge en del inkomster. Efter att tag kommer det att behövas en hel del kills (50-75 st), för att det ska bli enklare kan man använda Ghost Boosters, som gör att man dödar på ett slag (obs. dessa går inte att använda i strider för Sverige).


Medaljer som inte är lika lämpliga att jaga

Mercenary

Belöning: 1000 SEK

Denna medalj delas ut efter att man har dödat 25 motståndare för 50 olika länder. Därefter återställt länderna och man kan göra om processen. Då den kräver rätt många slag och flyttar är den inte lön att jaga. Däremot bör man hålla lite koll på den för om man har ca 5-10 länder kvar kan det vara värt att börja titta på vilka länder man har kvar och försöka ta den.


Campaign Hero (CH)

Belöning: 5 guld

Denna medalj delas ut till de spelare som gör mest totalskada i en hel strid för vardera sida, oavsett division. Då belöningen är relativt låg är det en medalj men sällan satsar på för guldet. Rent generellt kan man säga att det krävs minst 150 miljoner skada om man ska ta den med lite tur i rätt strid. Men vanligtvis är siffran ofta runt 200-400 miljoner. I riktiga krig tenderar siffran att bli betydligt högre såklart.


Vardagliga medaler som kan ge en stabil inkomstkälla

Super Soldier

Belöning: 5 guld

Denna medalj delas ut för varje 250 styrka man får. För länge sedan när man bara fick ett fåtal styrka om dagen var den sällsynt men nu när man kan få upp till närmare 100 styrka om dagen är det en stor inkomstkälla. Se till att dagligen träna i din gratisträningsanläggning och se till att du uppgraderar den till max om du inte redan har gjort det, även om du fokuserar på air. Det är en lönsam investering då du får betydligt fler SS-medaljer. Fokuserar man däremot mark så ska man bara ha alla anläggningar på max samt träningskontrakt på 90 % inhandlas. Ett mellanläge kan vara att träna i gratisanläggningen på max, samt i den billigaste anläggningen på max (Q4 på den som kostar 0,19 guld att träna i).

Med detta verktyg kan du räkna på hur mycket guld du tjänar på SS-medaljerna: http://tools.narrenturm.eu/trainingCalculator.php


Hard Worker

Belöning: 5 guld

Denna medalj delas ut för var 30 dag som man arbetar. Observera att det inte spelar någon roll hur många gånger man jobbar utan det viktigaste är att man loggar in och jobbar dagligen. Som du säkert förstår finns det inga större summor att hämta här, men de 5 gulden blir en liten bonus varje månad.


Congress Member

Belöning: 5 guld

Denna medalj belönas till de som blir invalda i kongressen. Jag placerar den här då det är en relativt enkel medalj att ta. Det man behöver göra är att gå med i något av de 5 största partierna och sedan ställa upp i kongressvalet några dagar före det hålls den 25:e varje månad. Dagen före valet väljer partiledaren vilken ordning som kandidaterna ska prioriteras. Men detta kan du påverka, se till att synas i såväl kommentarsfält som media. Det är heller aldrig fel att skicka ett meddelande till din partiledare och berätta varför han borde flytta upp dig på listan.


Speciella medaljer, som inte är lämpade att jagas.

Media Mogul

Belöning: 5 guld

Delas ut då man når 1000 subscribers på sin tidning (samt 2000, 3000 etc).

En av spelets svårare medaljer. När den kom fanns det flera tusen spelare i Sverige, idag finns det ett par hundra. Med andra ord kräver den att du får subs från en stor del av världens befolkning. Med hjälp av att köpa subs är det möjligt men det gör man inte för att tjäna några pengar på medaljen.


Society Builder

Belöning: 5 guld

Delas ut för var 10 spelare som man registrerar sig till spelet vi ens reff-länk, samt når level 10. Det egentligen enda sättet att ta denna medalj är ifall man har några vänner man kan lura in. Att spamma länken på diverse forum brukar inte längre fungera. Att registrera flera konton själv är en ännu dummare idé då admins har relativt bra koll på multis och kommer att banna dig för det när du tjänar guld på det.


Country President

Belöning: 5 guld

Delas ut till personen som vinner presidentvalet. Det är en liten bonus, men ingen blir president enbart för att få en medalj och 5 guld.


Top Fighter

Belöning: 5 guld


Kräver att du är en av de 100 spelare i världen som gör mest skada på en dag, sammanlagt 30 dagar. Kräver mycket styrka och en hel del IRL-pengar så det är ingen medalj man tjänar något på.


Prestige Hunter

Belöning: 5 guld

Liksom den föregående medaljen är denna också mycket dyr att nå. 40 000 prestige points på weekly challenge är kravet, detsamma som 40 000 slag på en vecka.


Diktaturmedaljer

Som du kanske har sett på vissa utländskas spelares profiler kan man få medaljer om man är diktator för ett land eller avsätter en diktator. Sverige har alltid varit en demokrati och därför finns det inga svenskar med någon sådan medalj. Med tanke på hur ovanliga dessa medaljer är så tar jag inte hänsyn till dem i denna artikel.
Guiden är skriven av zzzingo (President) för Utbildningsverket 2017-11-07

_________________
Nationalgardet - President
Tidigare utbildningsminister och kongressledamot


08 Nov 2017, 00:30
 [ 1 post ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

server monitor Page Ranking Tool

 

Powered by phpBB | Style by ST Software