Last visit was: less than a minute ago
It is currently 17 Oct 2018, 00:35
 [ 1 post ] 
[UV] Hus-guide 
Author Message
President
User avatar

Joined: 07 Jan 2011, 20:29
Posts: 1262
Post [UV] Hus-guide
Image


Hur fungerar husen?

Husen har två funktioner. Den kanske viktigaste är att varje aktiverat hus låter dig jobba en extra gång varje 24 timmar, alltså en gång extra om dagen. Varje hus som är aktiverat ger dig en så kallad "Overtime Point" per timme, när du har 24 stycken kan du jobba övertid en gång. Jobba övertid kan du göra efter att du har jobbat som vanligt, då dyker alternativet upp precis under där man trycker för att jobba. Om du skulle samla på dig många "Overtime Points" så går det också bra att jobba övertid flera gånger om dagen, men se till att du väntar 1 timme mellan varje gång, annars kostar det 100 energi för att jobba.

Hus köper du på den vanliga marknaden men observera att du därefter måste gå in på ditt storage för att aktivera huset, därefter är det aktivit i 168 h (7 dagar), då det har förbrukats. Du kan också välja att pausa husets effekt men det är inte rekommenderat då du förlorar en "overtime point" då. Notera också att du kan få dubbelt så många "overtime points" om du har två hus aktiverade, men du kan inte ha två hus av samma kvalité aktiverade samtidigt. Därför är det bara lönsamt att endast ha ett Q1-hus aktiverat.

Den andra funktionen då? Den är att du får ett större förråd av energi. Det är endast här de olika kvaliteérna på husen skiljer sig:

Ett Q1-hus ger dig 50 extra energi.
Q2-hus ger dig 80 extra energi.
Q3-hus ger dig 100 extra energi.
Q4-hus ger dig 150 extra energi
Q5-hus ger dig 200 extra energi.

Notera att dessa husen INTE påverkar hur snabbt du får tillbaka energi. Däremot är det möjligt att Q6- och Q7-husen (som troligtvis kommer snart™) gör detta.


Varför ska man köpa Q1-hus?


Den främsta anledningen till att köpa q1-hus är helt enkelt att de är lönsamma. Självklart beror det på löne- och prisnivåerna. Men nästan alltid är det lönsamt med Q1-hus. Vi kan räkna på det tillsammans:

Vi beräknar enligt följande (nuvarande löne- och prisnivåer)
Inköp av q1-hus: 975 SEK.
Lön: 200 SEK efter skatt.

Då du kan jobba extra 7 dagar per q1-hus räknar vi enligt följande: 7 x 200 = 1400 SEK
Detta innebär att du just nu tjänar 425 SEK per Q1 hus. Med andra ord kan man säga att du får dubbel lön två gånger i veckan om du ser till att ständigt ha Q1-hus aktiverade och använder dina "overtime points".

Utöver detta tillkommer det två bonusar; du får ett lite större energiförråd och dessutom leder det till lite större inkomst för staten. Varje Q1 hus som används innebär ca 50 SEK extra i skatteintäkter per vecka. Det blir ändå en del pengar av det när många använder hus.


Finns det någon mening med att köpa hus av högre kvalité?


Om du har pengar över som du är sugen på att spendera kan ett hus av högre kvalité vara av intresse. Isåfall är syftet att få ett större energiförråd. Då är det oftast Q2-hus som är bäst, såvida du inte har mycket pengar du vill spendera.

Just nu kostar ett Q2-hus knappt 1900 SEK. Med tanke på att huset låter dig jobba för ca 1400 SEK just nu innebär det att det endast kostar runt 500 SEK om veckan att få 80 extra energiförråd. Detta innebär att man nästan går +/- 0 SEK på att ständigt ha q1- och q2-hus aktiverade ständigt just nu. Så det är garanterat en smart affär om man slåss mycket. Speciellt när Sverige är i krig är ett Q2-hus ett smart köp, då huset gör att du kan slå ett par extra slag.


Några tips

- Ofta finns det hus till bra priser i Sverige. Om husen verkar dyra i Sverige så kan USA vara ett alternativ, men tänk på att det innebär att vi förlorar ett par SEK i skatteintäkter ;)

- Håll koll på mängden energi du kan förvara för att se när ditt hus har förbrukats, då slipper du gå in på storage för att se det.

- Generellt ska man undvika att pausa husen då du förlorar en "overtime point" varje gång du pausar huset. Däremot kan man göra det när man köper hus av högre kvalité och vet att man inte behöver det extra energiförrådet under den kommande tiden.Guiden är skriven av zzzingo (CP) för Utbildningsverket 2017-03-10

_________________
Nationalgardet - President
Tidigare utbildningsminister och kongressledamot


10 Mar 2017, 13:04
 [ 1 post ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

server monitor Page Ranking Tool

 

Powered by phpBB | Style by ST Software