Last visit was: less than a minute ago
It is currently 17 Oct 2018, 00:34
 [ 2 posts ] 
Dina möjligheter i eRep! 
Author Message
President
User avatar

Joined: 07 Jan 2011, 20:29
Posts: 1262
Post Dina möjligheter i eRep!
Denna guide är mest tänkt att fungera som inspiration till spelet. eRepublik är ett spel där du har många möjligheter, även om det ofta kan kräva en hel del tålamod och i vissa fall IRL-pengar.

Spelet kan delas in i olika moduler, den här uppdelningen gör jag:

Militärmodulen - Enligt många den främsta modulen. Här krävs det dock lite mer tålamod och eventuellt IRL-pengar, men möjligheterna är stora.

Ekonomimodulen - I nuläget sannolikt den minst intressanta delen av spelet då företag sällan är lönsamma. Istället är det mycket bättre att investera i träningsanläggningar.

Politik-/mediamodulen - Dessa två moduler går hand i hand med varandra. Som politiker är median ett väldigt bra sätt att nå ut till befolkningen.

Positioner/mål som du kan uppnå

Här kommer en lista över saker som man kan uppna under sin karriär inom eRep och eSverige. Kom ihåg att det är din aktivitet och ditt intresse som sätter gränsarna för hur långt du kan komma. Även om man självklart kan få en del fördelar i militärmodulen genom att köpa packs eller guld för IRL-pengar.


Militärmodulen
- Gå med i en Military Unit, det finns flera öppna. Visar du dig vara aktiv kanske du också blir inbjuden till en privat.
- Specialisera dig på markstrid eller air.
Spoiler for Fördelar/nackdelar med mark och air:
Generellt kan man säga att man som ny spelare idag ska satsa på air. Anledningen är att man har bättre möjlighet att konkurera med gamla spelare. Väljer man å andra sidan mark, där man har fördelen att det är enklare att ta Battle Hero-medaljer, får man räkna med mer tålamod. Dels tar det tid att bygga strider och dels måste man ta det lugnt med krigandet till en början.


Om du satsar på mark:
- Uppgradera dina träningsanläggningar till max enligt denna guide: http://www.erepublik.se/viewtopic.php?f=313&t=29168
- Det rekommenderas att du tar det lugnt med krigandet tills du kan göra mer skillnad och/eller ta BH-medaljer. Risken är annars att du går upp i xp (och når högre divisioner) för snabbt.

Om du satsar på air:
- Öka din air-rank för att göra mer skada. Du ska helt enkelt slå så mycket du bara kan, självklart enbart i luftstrider. Länk till bra guide: https://www.erepublik.com/en/article/-r ... 27474/1/20
- Gå för Sky Hero medaljen eller försök göra så mycket skillnad du kan i de strider du är med i.


- Var aktiv inom din MU, kanske bli du aktuellt för någon slags ledarroll och i framtiden kanske du kan nå regeringen genom detta spår?


Ekonomi

- Köp och uppgradera företag. Tyvärr är företag sällan lönsamma. Ifall du väljer detta spår bör du npggrant räkna på hur mycket du tjänar.
- Väljer du detta spår kan ett mål vara att bli självförsörjande på mat.

- Rekommenderas: Uppgradera träningsanläggningar. Börja med anläggningar du tränar gratis i. Glöm inte heller bort att enbart uppgradera när det är rea, vilket det brukar vara ett par dagar in i varje månad. Länkar återigen min guide om träningsanläggningar: viewtopic.php?f=313&t=29168

Politik/media

- Starta en tidning. Detta är ditt verktyg för att nå ut till den svenska befolkningen.

- Gå med i ett parti, det finns flera att välja bland i Sverige. Mest aktivitet hittar du i de 5 största.

- Nå kongressen - den 25:e varje månad hålls kongressvalet. Genom att visa att du är aktiv kommer du att ha bättre chanser att nå kongressen. Är du osäker bör du ta kontakt med din partiledare.

- Eventuellt: Bli partiledare för ditt parti. Detta är en av landets viktigate positioner då denna person väljer partiets kandidater i kongress- och presidentval. Därför krävs det att du får partiets förtroende.

- Enklare regeringsarbete. Nästa steg efter riksdagen är för många regeringen. För många kan detta innebära en roll som vice minister eller som lärling, även utbildningsministerposten är lämplig för nyare spelare. För att nå dit gäller det att visa att du är aktiv. Vissa spelare blir direkt tillfrågade i annat fall kanske du får ta kontakt med en blivande president.

- Högre positioner inom regeringen. Detta kan vara utrikesminister eller försvarsminister. Även vice president kan vara ett exempel. För att nå dess positioner krävs både en hel del aktivitet och erfarenhet, vilket du får från både riksdagen och det lilla regeringsarbete du redan har hunnit med. Det är ofta när du når denna punkt du får börja att vara med om utrikespolitik och allianssamarbeten, vilket gör spelet väldigt spännande.

- Bli president. Landets främsta position är ett självklart slutmål för de flesta politiker. Förutom att leda landet och regeringen är en viktig uppgift att hålla kontakter med andra länders regeringar, samt självklart alliansen landet är med i.

- Ett fåtal spelare tar ytterligare ett steg och påbörjar arbete inom landets allians. Beroende på alliansens storlek och aktivitet finns det olika antal positioner inom dem. En av de främsta är överbefälhavare för alliansen, en position som enbart de mest aktiva och erfarna spelarna når.


Guiden är skriven av zzzingo 2017-01-16

_________________
Nationalgardet - President
Tidigare utbildningsminister och kongressledamot


16 Jan 2017, 18:54
User avatar

Joined: 10 Apr 2014, 09:48
Posts: 70
Post Re: Dina möjligheter i eRep!
Snygg och användbar liten guide :)


02 Feb 2017, 13:12
 [ 2 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

server monitor Page Ranking Tool

 

Powered by phpBB | Style by ST Software