Last visit was: less than a minute ago
It is currently 17 Oct 2018, 00:34
 [ 1 post ] 
Om Discord 
Author Message
President
User avatar

Joined: 07 Jan 2011, 20:29
Posts: 1262
Post Om Discord
Länk till eSveriges Discord: https://discord.gg/Eg8g3WS

Nu har eSverige äntligen en server på Discord!

Info om Discord och varför ska vi använda det

Lite förenklat kan man säga att Discord är en blandning av Skype, Teamspeak och IRC. Som ni säkert vet har IRC varit det populäraste chattverktyget på eRep. Men den tiden är över. Flera försök med Skype har gjort men det har aldrig slagit igenom. Fler och fler länder har börjat använda Discord och jag tror att detta kommer att vara framtiden för många länder i eRep, förhoppningsvis även Sverige.

Med Discord finns det goda möjligheter för både textchatt och röstchatt. På varje server kan man ha flera olika kanaler, vilket exempelvis innebär att man kan ha en allmän chatt, en informationskanal från regeringen och en chatt om något helt annat. Dessutom kan man ge alla personer olika roller, vilket exempelvis kan göra att man enkelt kan se om någon regeringsmedlem är online. Självklart är Discord anonymt, ingen ser din mailadress eller ip-adress. Har du ett discord-konto med annat namn än vad du heter ingame kan du också byta namn enbart på vår server till ditt eRepnamn.

Discord fungerar på de flesta operativsystem och bra appar för Android och iOS finns också.

Här finns en bra video om Discord: https://www.youtube.com/watch?v=zZ08Fbs5LpM


Hur joinar man eSveriges server?

Du trycker bara på invitelänken! Antingen väljer du att använda webbversionen, vilket innebär att du inte behöver ladda ned något eller logga in, utan du väljer bara ett namn. Alternativt (det som rekommenderas) laddar du hem discord från deras hemsida och gör sedan ett konto. Även om du har Discord nedladdat är det bara att trycka på invitelänken, eftersom den även funkar om du har Discord nedladdat!


Några viktiga tips

Vill du inte få notiser när andra skriver högerklickar du antingen på kanalen eller servern och går in på notisinställningar. Vill du ha så få notiser som möjligt rekommenderas det att du kryssar för alternativet "aviseringar". Detta gör att de enbart får notiser när någon nämner dig.

Som default om du har laddat ned Discord kan alla se vilket spel du spelar för närvarande. Vill du stänga av detta är det bara att klicka på inställningar (hittar du långt ned till vänster), därefter går du ned till "spel" och avmarkerar "visa aktuellt spel som statusmeddelande".

Av naturliga själv kommer det att vara mest aktivitet på kvällarna, så det rekommenderas att du tittar in då.


I fortsättningen


Förhoppningsvis är Discord framtiden, på alla sätt är den överlägsen alla alternativ. Nu måste vi hjälpas åt att aktivera den, precis som vi gjorde med IRC när spelet startade för snart 9 år sedan.

Ni får jättegärna komma med er feedback om vad som kan förbättras, jag ska göra mitt bästa för att vår server ska bli så bra som möjligt.

Just nu finns det inga röstkanaler, men om det finns intresse för det går det enkelt att fixa. Det finns också möjlighet att skapa kanaler enbart för vissa personer/grupper. Exempelvis partier eller MUs. Observera dock att jag kommer att kunna se innehållet då jag har grundat servern.

Vi får också se vilket behov det finns av moderatorer, men förhoppningsvis kommer alla att sköta sig :)

Välkommen in! Här är invite-länken igen: https://discord.gg/Eg8g3WS

_________________
Nationalgardet - President
Tidigare utbildningsminister och kongressledamot


14 Nov 2016, 20:06
 [ 1 post ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

server monitor Page Ranking Tool

 

Powered by phpBB | Style by ST Software