Last visit was: less than a minute ago
It is currently 17 Oct 2018, 00:32
 [ 2 posts ] 
[Utbildningsverket] Se över er säkerhet på eRepublik! 
Author Message
User avatar

Joined: 16 Dec 2008, 04:38
Posts: 3171
Post [Utbildningsverket] Se över er säkerhet på eRepublik!
ImageImage

Ett kapat konto är för många något som bara händer andra men det kan slå till mot vem som helst och för att det inte ska hända just dig måste du se över dina säkerhetsrutiner. Vi kommer gå igenom de mest grundläggande stegen för att du ska få en ökad säkerhet.

Ditt lösenord är ditt främsta sätt att förhindra att andra personer från att ta sig in i ditt konto. Ett svagt lösenord kan medföra att dina tillgångar blir länsade, att kaparen begår regelbrott med din karaktär som kan få Admin att ge dig repressalier och om du har företag kan dessa försvinna tillsammans med alla valutor i företaget.

För din säkerhet så se till att byt lösenord var eller var annan månad. När du skapar ett lösenord så se till att det är minst åtta tecken långt, att det innehåller stora och små bokstäver, siffror samt specialtecken så som @, €, =, etc. Om du upplever det som svårt att memorera ett sådant lösenord underlättar det att skriva ner lösenordet för hand på ett papper upprepade gånger tills du kommer ihåg det.

Nyligen introducerade Admin en PIN-funktion och syftet med funktionen var att försvåra för just kapare som har kommit över någon annans konto. För att donera pengar till andra spelare, växla valutor eller sälja ett företag krävs det nu att en PIN-kod matas först in. Det är alltså ytterst viktigt att samtliga spelare aktiverar denna funktionen för genererar en PIN-kod. Om ni inte har aktiverat funktionen så har ni alltså inte detta skyddet. Kom ihåg att skriva ner din PIN-kod utifall du glömmer koden eftersom det är en omständig process att få den av Admin igen.

PIN-funktion kommer även till nytta när du behöver komma i kontakt med Admin om ditt konto har blivit övertaget då de kan fråga efter den för att verifiera att du är den rättmätiga ägaren av kontot. Om ni använder er av eSveriges forum och/eller IRC:n så är det viktigt att använda sig av olika lösenordet för att logga in på forumet, auktorisera sig på IRC eller för att logga in här på http://www.erepublik.com. Risken finns annars att kaparen kan även komma åt känslig information som finns bland dina privata meddelanden eller i privata forum du har tillgång till.

Att öka sin säkerhet på eRepublik är inte svårt men det krävs att du själv tar tag i det. Gör det så fort som möjligt för du vet aldrig när det kan drabba dig.

_________________
Zero-clicker


14 Jan 2011, 01:18
User avatar

Joined: 11 Mar 2008, 23:12
Posts: 6279
Location: Göteborg/Dalarna
Post Re: [Utbildningsverket] Se över er säkerhet på eRepublik!
PIN-funktionen är borttagen?

_________________
kastade in handduken i slutet av maj 2013
går att nå via epost, gussandnjo () student.gu.se


12 Jan 2012, 21:13
 [ 2 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

server monitor Page Ranking Tool

 

Powered by phpBB | Style by ST Software