Last visit was: less than a minute ago
It is currently 18 Nov 2018, 10:01
 [ 11 posts ]  Go to page 1, 2  Next
[Football Coach] - Anmälningstråd&Regeltråd 
Author Message
User avatar

Joined: 05 Feb 2009, 23:28
Posts: 4735
Location: Riksdagen
Post [Football Coach] - Anmälningstråd&Regeltråd
Introduktion

Spelet är ett managerspel inom fotbollens värld, men för att kunna ha ett högt tempo så är det ej allt för komplicerat, men finns möjlighet för de som vill att leta nycklar för större segerchans. Det finns fyra stycken kategorier av spelare, Målvakter, Försvarare, Mittfältare och Anfallare. Dessa spelare har en skicklighet mellan 1-5. Generellt desto bättre lag man har, ju större chans har man att vinna, men det kan ske skrällar.

Förutom den inhemska ligan (E-Ligan) så finns det en nationell cup och en kontinental cup, dit den inhemska mästaren och den nationella cup vinnaren kvalificerar sig.

E-Ligan består av 8 lag, vid stort intresse för spelet kan spelet utökas till en andra division som också består av 8 lag. Varje lag möter varandra två gånger, en hemmamatch och en bortamatch. Tanken med spelet är att en säsong ska ta 3 veckor.

Den första säsongen kommer vara gratis att delta i, då saker måste justeras om jag märker att balansen i min matchmotor är svag. Men inför säsong två kommer det kosta 900 SEK att delta (300 SEK i veckan), med 16 lag kommer prispotten vara 14 400 SEK! Vid 8 lag kommer den vara 7200! 80% av alla intäkter kommer gå tillbaka till deltagarna, där de tre bästa lagen i bägge divisionerna kommer få en prissumma. De resterande 20% (2888) kommer gå till en fond/organisation som ska hjälpa nya aktiva spelare.

Lagen kommer tilldelas spelare när platserna är fyllda.

Spoiler for Regler/Tolkningar:
Taktik

Det finns fem stycken taktiker som är accepterade i spelet, vilken av dessa man väljer är helt upp till varje deltagare. Då varje lag har olika förutsättningar inför spelet början.

5-3-2
4-4-2
4-3-3
3-4-3
3-5-2

Inför varje match skall deltagarna skicka en startelva samt en avbytare per position till mig på .com. Alltså minst 14 spelare, det är möjligt att säga att man vill använda samma uppställning till varje match, allt för att minska krånglet och tiden spelet kräver. Med det sagt kan man eventuellt vilja anpassa sitt lag beroende på vilket lag man möter.

Lagbygget

Lagen måste innehålla minst 14 spelare och får maximalt innehålla 23 spelare. Vid spelets början kommer alla lag att ha 14 spelare, detta gör att det finns utrymme för att bygga vidare laget efter sin egen filosofi med 9 spelare.

Har laget mer eller mindre än den tillåtna gränsen, så bestraffas laget med 10 000 per dag.

Ekonomi

När spelet börjar har varje lag 100.000kr att spendera på inköp av nya spelare, scouting och ungdomsakademier. Dessa investeringar dras direkt från kassan.

[url]Inkomster[/url]
[inkomsten i div 2)

Biljettintäkter (Seriematch) 7000 [6000]
Biljettintäkter (Kontinentalmatch) 9000
Biljettintäkter (Nationella Cupen) 8000
Vunnen match (Serien) 15 000 [10 000]
Vunnen match (Nationella Cupen) 10 000
Vunnen match (Kontinental Cupen) 20 000
Vinst av E-Ligan 100 000
Vinst av Div 2 50 000
Vinst av Nationella Cuppen 75 000
Vinst av Kontinental Cupen 150 000

Utgifter

Lön (100 per skicklighetsnivå på spelare/match)
En spelare med skicklighet 5 kostar alltså 500kr/match
En spelare med skicklighet 1 kostar alltså 100kr/match
Investeringar
Spelarköp

Om ett lags kassa har negativ balans på -10 000 eller mer så går laget i konkurs och den ansvarige spelaren, förlorar sin plats och sin avgift och disposition. Det är otroligt svår att gå i konkurs om man är måttlig i sitt investeringstempo.

Transfersystem

Transferfönstret är öppet den vilande veckan (veckan efter serien tar slut), samt under den andra veckan av säsongen. Under dessa dagar kan man köpa spelare från andra klubbar, samt köpa spelare som man scoutat. Detta gör man antingen genom att komma överens med en annan spelare om ett pris och postar det på forumet. (Tråd kommer skapas för ändamålet)

För köp av scoutade spelare, skickar man spelledaren ett meddelande med hur mycket pengar man vill erbjuda NPC klubben samt, hur långt kontrakt man vill erbjuda (1-3 säsonger).

Spelare med skicklighetsnivå 1 som ej har en klubb(Free Agents), finns alltid tillgänglig på transfermarknaden. Dessa kan rekryteras även när transferfönstret är stängt. Det kommer även finnas spelare efter första säsongen som finns tillgängliga som free agents med högre skicklighet, och dessa kommer även att gå att rekrytera när som helst under säsongen.

Det går även att låna ut spelare till andra lag. Det laget som lånar spelaren tar över lönekostnaden och spelaren räknas mot det lånande lagets trupp.

Kontraktssystem

I spelet sträcker sig kontraktlängden mellan 1-3 säsonger. Detta räknas ner efter sista matchen på säsongen.
Om man rekryterar en spelare under transferfönstret under pågående säsong och erbjuder en spelare ett kontrakt på 1 säsong, kommer han lämna när säsongen när slut om inget nytt kontrakt skrivs.

Man kan närsomhelst erbjuda en av sina existerande spelare ett kontrakt. Huruvida de accepterar kontraktet beror på ett antal olika faktorer. Men generellt spelare som får spela matcher är glada.

Lagen

De första åtta som anmäler sig får äran att bilda lagen i den högsta divisionen. Detta betyder att man får namnge laget, arenan och dess supportergrupp. Om intresset är stort och sexton spelare anmäler sig kommer de resterande får göra samma sak i division 2.

Om ett lag tappar ägare (vill ej fortsätta), eller går i konkurs får en ny deltagare ta över lagets namn, arena och supportergrupp. Det går mot en summa på 500 SEK betala för ett namnbyte. Detta gäller även existerande spelare.

Med det sagt är det alltså en klar fördel att vara med från början!

Matchrapporter

Dessa kommer publiceras varje dag på forumet eller i media på .com detta är ej bestämt ännu. De kommer gå igenom alla dagens matcher, resultat och tabelläge. Samt eventuellt andra roligheter!

Nationella Cupen

Beroende på antal deltagare kommer Nationella Cupen ha tre eller fyra omgångar. (16-dels/8-dels/Semi/Final)

Om det kommer bli 16 lag, kommer det i den första omgången lagen från Division 2 möta lagen från E-Ligan på sin hemmaplan.

I övriga omgångar kommer motståndare och hemmaplan slumpas.

Kontinentala Cupen

Vinnaren av den Nationella Cupen och lagen som placerar sig på första och andra plats i E-Ligan kvalificerar sig till denna turnering. Om det är samma vinnare av Nationella Cupen som även tagit en plats genom seriespelet, så går platsen till laget som förlorade finalen i Nationella Cupen. Om inte heller detta löser problemet går platsen till laget som slutade trea i E-Ligan.

Den spelas i fyra omgångar (16-del/8-del/Semi/Final), det är enkelmöte och hemmaplan slumpas.

E-Ligan

E-Ligan består av åtta lag, man möter varje lag två gånger. En hemmamatch och en bortamatch. Serien spelas totalt i 14 omgångar.

För att få ut en tabell så rankas lagen efter följande modell.

- Antal poäng (3p för vinst, 1p för oavgjort, 0p för förlust)
- Målskillnad
- Gjorda mål
- Insläppta mål
- Inbördes möten (bortamålsregel appliceras EJ)
- Lottning

När säsongen är slut sker vissa förändringar och vissa lag kommer lämna serien och andra kvalificerar sig till Kontinentala Cupen.

Såhär kommer den fördelningen att ske.

Placering 1: Kvalificerar sig till Kontinental Cupen kommande säsong
Placering 2: Kvalificerar sig till Kontinental Cupen kommande säsong
Placering 3: Klar för E-Ligan kommande säsong
Placering 4: Klar för E-Ligan kommande säsong
Placering 5: Klar för E-Ligan kommande säsong
Placering 6: Kvalspel för att hålla sig kvar i E-Ligan kommande säsong
Placering 7: Degradering till Division 2 spel kommande säsong
Placering 8: Degradering till Division 2 spel kommande säsong

Division 2

Division 2 består av åtta lag, man möter varje lag två gånger. En hemmamatch och en bortamatch. Serien spelas totalt i 14 omgångar.

För att få ut en tabell så rankas lagen efter följande modell.

- Antal poäng (3p för vinst, 1p för oavgjort, 0p för förlust)
- Målskillnad
- Gjorda mål
- Insläppta mål
- Inbördes möten (bortamålsregel appliceras EJ)
- Lottning

När säsongen är slut sker vissa förändringar där lag kommer gå upp till E-Ligan.

Såhär kommer den fördelningen att ske.

Placering 1: Kvalificerar sig för spel i E-Ligan kommande säsong
Placering 2: Kvalificerar sig för spel i E-Ligan kommande säsong
Placering 3: Kvalspel för att gå upp till E-Ligan kommande säsong
Placering 4: Klar för Division 2 kommande säsong
Placering 5: Klar för Division 2 kommande säsong
Placering 6: Klar för Division 2 kommande säsong
Placering 7: Klar för Division 2 kommande säsong
Placering 8: Klar för Division 2 kommande säsong

Oförutsedda händelser

Vid oförutsedda händelser eller andra saker som ej kan kontrolleras av Spelledaren, alternativt förändringar i verklighetens schema kan vissa förändringar ske.

Vid tolkningar av reglerna gäller Spelledarens beslut.


Anmälan

Anmälan kommer ske på forumet i en tråd skapad för just detta ändamål. Vid anmälan kommer spelarna bes lämna en disposition på 200 SEK. Vid slutet av varje säsong återbetalas den om spelaren ej vill delta kommande säsong. DETTA GÄLLER ÄVEN DEN SÄSONGEN SOM ÄR GRATIS

När deltagaravgiften på 900 SEK är betalad kommer ens plats att bekräftas. Man har 24 timmar på sig att betala, annars förlorar man sin plats om ansökningstrycket är högt.

De tre första som anmäler sig läger även beslag på första säsongens platser till Kontinental Cupen

LEDIGA PLATSER:

E-Ligan
1. Kapten Klitoris
2. Strumpilainen
3. pellefjant
4. Umut
5. nnook96
6.
7.
8.

Division 2:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.

_________________
F.d President under fyra mandat
En av Sveriges mest rutinerade Riksdagsledamöter med 25 mandat
F.d Talman under fyra mandat.


Last edited by Westerberg on 21 Oct 2014, 18:36, edited 3 times in total.20 Oct 2014, 14:56
User avatar

Joined: 12 Aug 2009, 11:39
Posts: 2986
Post Re: [Football Coach] - Anmälningstråd&Regeltråd
You have successfully donated 200 SEK. If the user accepts, the amount will appear shortly in the citizen account.

_________________
Image
Moderator
Kvinnornas ryttare och eSveriges beskyddare
Oförutsägbar sedan 2009.


20 Oct 2014, 15:51
User avatar

Joined: 09 Nov 2011, 10:54
Posts: 220
Post Re: [Football Coach] - Anmälningstråd&Regeltråd
Jag är med på att testa!

EDIT* You have successfully donated 200 SEK. If the user accepts, the amount will appear shortly in the citizen account.


20 Oct 2014, 16:31
User avatar

Joined: 26 Jul 2014, 15:36
Posts: 78
Location: Fjantköping
Post Re: [Football Coach] - Anmälningstråd&Regeltråd
Intressant.
Anmäler mig. 8-)


20 Oct 2014, 22:27 WWW
User avatar

Joined: 14 Feb 2008, 13:38
Posts: 521
Post Re: [Football Coach] - Anmälningstråd&Regeltråd
You have successfully donated 200 SEK. If the user accepts, the amount will appear shortly in the citizen account.

Är självklart på!


20 Oct 2014, 23:52

Joined: 09 Apr 2010, 18:07
Posts: 264
Post Re: [Football Coach] - Anmälningstråd&Regeltråd
anmäler mig

You have successfully donated 200 SEK. If the user accepts, the amount will appear shortly in the citizen account.


21 Oct 2014, 18:00
User avatar

Joined: 19 Feb 2012, 00:13
Posts: 490
Post Re: [Football Coach] - Anmälningstråd&Regeltråd
Anmäler mig!
Pengar kommer inom två minuter :)

_________________
Jag hatar folk! Det kanske märks...
Uppmaning till allmännheten: Skärp er!


22 Oct 2014, 11:19
User avatar

Joined: 05 Feb 2009, 23:28
Posts: 4735
Location: Riksdagen
Post Re: [Football Coach] - Anmälningstråd&Regeltråd
Intresset verkar svalt så om inget händer kommande dagar så betlar jag tillbaka er.

_________________
F.d President under fyra mandat
En av Sveriges mest rutinerade Riksdagsledamöter med 25 mandat
F.d Talman under fyra mandat.


26 Oct 2014, 20:56
User avatar

Joined: 01 Jul 2011, 15:32
Posts: 388
Post Re: [Football Coach] - Anmälningstråd&Regeltråd
helt ärligt fattar jag inte hur det är tänkt att matcherna ska gå till... simulering? tärningskast?


26 Oct 2014, 23:08
User avatar

Joined: 26 Jul 2014, 15:36
Posts: 78
Location: Fjantköping
Post Re: [Football Coach] - Anmälningstråd&Regeltråd
LoonToon wrote:
helt ärligt fattar jag inte hur det är tänkt att matcherna ska gå till... simulering? tärningskast?

http://www.erepublik.com/en/article/-ntligen-dags-f-r-forumspel-football-coach--2458883/1/20


Westerberg wrote:
Intresset verkar svalt så om inget händer kommande dagar så betlar jag tillbaka er.
Jag registrerade mig i April och det här var första gången någonting med spelet verkade lovande och faktiskt kunde skänka en gnutta nöje. Men icke, folk är verkligen totalt hjärndöda. Du kan väl skriva en till artikel som påminnelse och kanske vaknar någon enstaka kretin ur sin sinnesslöa dvala. :?


27 Oct 2014, 12:14 WWW
 [ 11 posts ]  Go to page 1, 2  Next


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

server monitor Page Ranking Tool

 

Powered by phpBB | Style by ST Software