Last visit was: less than a minute ago
It is currently 19 Oct 2018, 14:04
 [ 1 post ] 
Aliquams qluriga quiz 
Author Message
User avatar

Joined: 01 Nov 2011, 14:44
Posts: 724
Post Aliquams qluriga quiz
Postar mitt quiz även här, dock gäller det pm till mig, inte skriva svaren under ;)

Ta det lugnt och var försiktig! Jag tror att de flesta kommer att uppleva det som jag. Först vilset. Sedan en ganska snabb tillvänjning. Men till sist kommer ni att förstå.

Aliquams qluriga quiz är ett projekt som drivs i sammarbete med Utbildnigsverket.
Varje vecka finns det ett quiz där jag försöker ha en nyhet från varje dag.
Varje nyhet kan vara från erep eller IRL.
Nu kommer det svåra!

I varje quiz kommer det vara en speciell person, plats, lag eller något som anknyts till quizets alla frågor, eller svaren för den delen. Ledtrådar kan hittas överallt i denna artikel!
Ibland kan det vara lätt och logiskt, ibland långsökt, där är själva den "qluriga" delen av quizet.

För att delta så svarar du på frågorna som är numererade 1 till 7, samt vad det är vi söker som rödtråd i denna qluriga quiz.
När du tror dig veta svaren skickar du uppgifterna i ett pm till Aliquam.
Söndagen efter utser jag vinnaren med mest rätt samt rätt svar på vad är den rödatråden vi söker. Vinnaren får 10 Q7 vapen!
Skulle man inte komma på vad det är vi söker är det lugnt, för du har även chans att vinna om du inte har alla rätt. 100 Q5 mat var delas nämligen ut slumpässigt till fem personer bland alla de som deltar.
Utöver det så skänker UV 1Q7 vapen för alla de under lvl 24 som svarar på quizet.
Alltså, alla kan delta!
- Musik på - Där palmerna bor - Medina
-----

Denna veckans quiz:
Fråga 1: President Hollande har skärpt insatserna mot de flera terrordåd i Mali som skett nyligen. Då undrar jag vem det var som var president i Frankrike innan Hollande?

Fråga 2: Vänsterpartiets förre partiledare Lars Werner dog i lördags. Hur många partiledare har V haft efter hans avgång och vilka?

Fråga 3: Dokumentären om Jan Stenbeck sändes i veckan på SVT. Stenbeck var en mycket framgångsrik affärsman som grundade bolag som Metro, Viasat, TV3, Vodafone, Comviq, Tele2 o.s.v. Men varför valde man att just ha en hund av rasen Basset på alla Comviqs kontantkort?

Fråga 4: Leif GW Persson sa i veckan att han "tjänar mycket mer än de andra" och syftade på de andra författare, för det går bra för GW nu! Hans senaste bok, "Gustafs grabb" kom ut år 2011. Men, vilken bok filmatiseras nu och kommer snart sändas på SVT?

Fråga 5: Jag, Aliquam, blev nyligen Utbildningsminister i Sverige. Men vilken spelare var det som först rekryterade mig till samma departement för drygt ett år sen?

Fråga 6: Centerpartiets partiledare Annie Lööf fick i veckan åka hem från sin semester för att reda upp konflikterna i partiet. C har på senare tider haft svårt med att nå över 4% spärren i opinionen. Nej, på pappret ser det mörkt ut, och Centerns spås inte vara med i kampen om statsministerposten. Men Centern har varit stora förut. Under sjuttio-talet hade man t.o.m. över 24%! Frågan är, vem var det som blev statsminister det valet, då man bildade den första första helborgliga regeringen sedan valet 1936?

Fråga 7: Nyss vart de en till skottlossning i USA, på en skola. Men vilket annat nordiskt land har upplevt samma hemska händelse för inte så många år sen?
-----

Nu söker vi en person på detta, som alla frågor eller svar är kopplad till. Personen som vi söker är en man.

Skicka in dit svar på de sju frågorna samt personen vi söker för en chans att vinna 10 Q7 vapen!

//AQ

_________________
//AQ
* Larm ger Aliquam en kaka
<@Aliquam> Valnad, ge mig kakor
* Valnad ger hela burken.
<@Aliquam> :O


13 Jan 2013, 22:12
 [ 1 post ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

server monitor Page Ranking Tool

 

Powered by phpBB | Style by ST Software