Last visit was: less than a minute ago
It is currently 17 Oct 2018, 09:10
 [ 8 posts ] 
En nybörjares syn 
Author Message

Joined: 05 Oct 2013, 23:46
Posts: 34
Post En nybörjares syn
Hej på er alla,

jag har ingen aning om var jag ska lägga en sådan här tråd eller om jag ens har rätt att skapa en men ni får kasta den om det här blir helt fel. Det kan till och med bli så att jag blir hatad av alla men då får jag hålla mig borta från .se :)

Nu kommer jag inte prata om .com för där är jag mest inne och slåss, tränar och har mig. Att slå där jag blir tillsagd och med så mycket kraft som möjligt är förståeligt till och med för mig. Där behöver man kanske inte så mycket hjälp för att komma in i spelet. Man får lite koll genom att läsa tidskrifterna och guiderna som ges ut samt de shouts som ges. Man får ofta väldigt mycket hjälp om man vågar fråga. Alla på .com har varit extremt hjälpfulla och diskussionerna i artiklarna som ges ut har en trevlig ton. Där lär man sig rätt snart vilka som spelat länge och dessa får man, naturligtvis, en respekt för.

Däremot förstår jag inte varför man vill ha in nybörjare på .se. Tanken är utmärkt men när man intrssserar sig för ett spel som detta, ett simulerat politiskt verklighetsspel, förväntar man (jag) sig en politisk arena där folk har en agenda som de slåss förr. Och så långt tycker jag att det stämer.

Däremot märker man rätt snabbt att det är en annan jargong här än på .com. Det är ett mycket hårdare klimat, och i vissa debatter nästintill peronangrepp. Som nybörjare har man ingen aning om varför person A tycker illa om person B, eller vad alla har gjort tidigare så det är svårt att förstå av diskussionen varför det så fort urartar.

Det här är ingen kritik mot er gammelrävar, men när man läser era debatter/konversationer så tenderar de att bli ganska hätska och påhoppande och skiljer sig markant mot den nivå som finns på.com. Jag gissar att ni har hållit på så länge och känner varandra så pass bra att ni inte märker eller ens tänker på det. Men som en nykomling så märker man av det rätt snabbt och känner som i mitt fall att jag kommer aldrig tusan vilja göra ett inlägg med tanke på hur diskussionerna har gått i andra inlägg. "inte vågar jag säga emot Person A som spelat så länge, han eller hon kommer bara komma med en dräpande kommentar, jag ser ju hur diskussionen med Person B gick till"

Jag tror att det gör att många, inte alla, drar öronen åt sig för att fråga saker eller för att försöka dra fram åsikter eller förslag, jag vet att jag gör det. Vilket är konstigt för att jag har enbart fått trevliga svar på de frågor jag ställt och alla har varit extremt hjälpsamma.

Vad jag försöker få fram här är inte att sluta debattera och diskutera, för som vår President sa hat föder aktivitet (hat håller jag kanske inte med om men lättare osämja föder aktivitet :) )

Däremot kanske tonen, även mot er värsta nemesis, kan vara lägre. Ett förslag kanske skulle kunna vara att stänga riksdagsforumet för nybörjare i någon månad, för att ge en mjuk uppstart in i forumet. Det är ändå där som det verkar vara de mest arga, och i min mening konstiga debatter som kan få nybörjare att få en felaktig bild av spelet (eller rättvisande eftersom det är sånt som verkligen diskuteras, men är det verkligen den bild vi vill ge av spelet.)

Jag vet inte vad det här är tänkt att ge egentligen men det pratas mycket om att få in nya spelare. Och eftersom spelet i sig är rätt enkelt, slå och kriga där det behövs så är det ju det själva politiska spelet samt communityn som kan få folk att stanna. Om då 7 av 10 skräms bort innan de hinner lära sig att bakom maskerna på de buttra, arga och illvilliga spelarna så döljer det sig faktiskt spelare som är hjälpsamma och som alla vill eSveriges bästa så är det ju en rätt stor spelarbas vi aldrig får nytta av.

Det var mina småfunderingar så här tre månader in i spelet. Gåroch hukar mig i ett hörn :)

/Osten73


24 Feb 2014, 02:01
User avatar

Joined: 24 Feb 2009, 16:38
Posts: 2318
Post Re: En nybörjares syn
Mycket mycket bra skrivet! Du har helt rätt i allt du tar upp och detta är något vi måste se över...

Som du säger så "känner" vi gamla spelare nog varandra för väl, vi har haft våra duster 100gånger tidigare och kommer förmodligen fortsätta ha dem, men vi borde absolut kunna sköta det på ett bättre sätt. Och ja jag vet att jag bär en stor del av skulden för det, men jag e ärlig när jag säger att jag ska försöka hålla en godare och mer saklig ton.

Vi vill alla att nybörjarna ska trivas och komma in, så det är också de vi ska lyssna på.

_________________
Image
Manncius Day 1,754, 09:10 24m ago "Where did you get that facking idiot CP??????"


24 Feb 2014, 02:13
User avatar

Joined: 16 Jun 2013, 15:49
Posts: 375
Post Re: En nybörjares syn
Bara säg till dem Osten ;)

Tar fram piskan

_________________
1x MoD 1x vMoD 12x Asgard Rep 14x Riksdagen Aug-Feb Utdelare För Staten Jul-Feb TSM-Munin Commander 140+ Vikingar Jan-Sep eRepublik Mentorship Program IRC @Rizon #Viking Mercenary organizer #eCan Mercenary organizer Aug-Jul @halfOP #eSweden


24 Feb 2014, 10:18
User avatar

Joined: 27 Jan 2010, 14:47
Posts: 4641
Location: Östergötland
Post Re: En nybörjares syn
Huvudet på spiken! Ibland måste vi få höra det från andra än oss själva! Gamla rävar är oftast bäst på att vara just gamla rävar.

Väl talat!

_________________

- Present Awesome in eSweden
- Former President of eSweden
- Former MoFA of eSweden
- Former Party President of FBS
- Former Party President of Liberala Vikingar
- Former Party President of Partiet


24 Feb 2014, 11:38
User avatar

Joined: 25 Apr 2010, 16:47
Posts: 5349
Post Re: En nybörjares syn
Successfully transferred 1000 item(s) to Osten73.
Successfully transferred 100 item(s) to Osten73.

Kakorna och pansarvagnarna kan du betrakta som mitt sätt att belöna det lilla barnet inom dig, som just ställde sig upp och påpekade att alla här inne är spritt språngande nakna. Om du dessutom sitter i ett hörn och hukar blir det trevligare om man har något att äta på och något annat att panga med.

_________________
Image


24 Feb 2014, 13:21

Joined: 05 Oct 2013, 23:46
Posts: 34
Post Re: En nybörjares syn
Valnad: Jag bugar och bockar för det men det var absolut inte nödvändigt. . Jag kommer absolut tycka mitt lilla hörn är trevligare nu när jag kan mumsa lite :)

Jussi, jag håller med om att det behövs debatter, det är ju själva fundamentet i politik, och man kommer ibland tycka att de handlar om triviala saker beroende på vilket perspektiv man har. Jag tycker själv att det är enormt kul att läsa debatterandet och eSverige vore hemskt mycket tråkigare utan dem. Däremot skulle jag nog inte kasta mig in i en debatt där, som jag uttryckte det, gamla rävar är involverade.

Nu blir jag personlig och tar dig som exempel men jag hoppas du inte tar illa upp, det är bara det att det är en av de jag har varit i kontakt med ett flertal gånger och fått enormt mycket råd och hjälp. Du har aldrig varit annat än trevlig och tillmötesgående.

Men när du diskuterar i forumet med eller mot andra rutinerade spelare så har ni, nog omedvetet, ett mycket hårdare och hätskare klimat mot varandra. Naturligvis ska man ha ett hårdare klimat inom politiken, det gäller ju att få sin röst hörd, men i vissa fall blir den mer än hård och innehåller nästintill opolitiska personangrepp och om jag kom in på forumet utan att haft kontakt med någon tidigare så skulle jag i det läget bli lite avskräckt från att göra min röst hörd.

Att det behövs skinn på näsan i politiska debatter förstår jag absolut och att det är en bra väg att gå genom att börja debattera i den svenska politiken innan man ger sig ut i den internationella verkar sund. Men jag har svårt att se att den internationella debatten kan vara hårdare, eller ens i paritet, med hur den svenska debatten förs ibland :)

Min tanke med posten var inte att man ska bli snäll och alla ska bli vänner, det vore en enormt tråkig väg att gå, utan för att få till en diskussion om hur man ska få fler nybörjare att börja/våga använda forumet. Speciellt nu när vi förhoppningsvis får till någon form av nyrekrytering.

Spelare som jag har nog ingenting i politiken att göra, men vi kanske kan få forumet mer aktivt även om det bara till att börja med skulle innebära en större aktivitet i off-topic trådarna. För börjar jag känna mig trygg att föra diskussioner där om saker jag kan med er rutinerade så är kanske inte steget långt till att jag börjar ta strid med dig om talmannen ska heta Tarzan eller inte i politikertråden :)

För tro det eller ej, som gröngöling så har man respekt för er rutinerade och tycker många gånger att ens åsikt inte väger mycket.

Wolf Heinrich von Helldorf: Dig skulle jag aldrig våga ta en debatt mot, du är ju president ;)


24 Feb 2014, 13:58
User avatar

Joined: 06 Jan 2011, 15:21
Posts: 1687
Post Re: En nybörjares syn
Härligt å se dig här med osten ;P

_________________
Image
kola


24 Feb 2014, 18:55

Joined: 19 Feb 2014, 18:11
Posts: 80
Post Re: En nybörjares syn
Håller med att det kan vara ganska grov ton ur vissa men jag ser det inte direkt som att person A hatar person B personligen. Vissa trollar lite och andra kör den stilen av andra skäl, men jag tror inte du ska behöva vara rädd för de gamla rävarna är faktiskt väldigt trevliga även om det ser ut som de försöker bita ihjäl varandra ibland men de gillar faktiskt varandra är jag övertygad om ;)
Du kan se liknande beteende bland hundar ibland där den äldste ska sätta ungtupparna på plats :P

Hur som helst tror jag aldrig jag sett en nybörjare blivit attackera grovt utan det är de som känner varandra som gillar att jävlas och provocera lite extra.

_________________
http://erepublik.se/viewtopic.php?f=529 ... 6&p=544991


01 Jun 2014, 05:34
 [ 8 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

server monitor Page Ranking Tool

 

Powered by phpBB | Style by ST Software